Δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα

Αυτή η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές. Μέσα στην καθημερινότητα μας, συμβαίνουν πράγματα που μας αφήνουν άφωνους. Διάφορες καταστάσεις που μας αναγκάζουν να λέμε «ε, όχι δεν γίνεται αυτό» ή πρακτικές ανθρώπων που μας εκπλήσσουν.Αρνητικά ή θετικά. Απορούμε, και αναρωτιόμαστε πως συνέβη και αυτό. Φαντάζομαι όπως και όλα τα υπόλοιπα απροσδόκητα, που εκεί που δεν τα περιμένεις έρχονται και σε αιφνιδιάζουν, άλλοτε για καλό, άλλοτε για κακό. Οι εκπλήξεις δεν έχουν σταματημό, είτε αυτό αφορά σε ανθρώπινες συμπεριφορές, είτε σε γεγονότα που δεν μπορείς να προβλέψεις. Είτε στη δουλειά, είτε στο σπίτι, είτε στο σχολείο, είτε στο δρόμο, τα πάντα είναι πιθανά να συμβούν, άσχετα αν το δικό μας μυαλό δεν μπορεί να τα σκεφτεί. Κάπως έτσι φαντάζομαι θα βγήκε και η φράση του «όσο ζω μαθαίνω», αφού η καθημερινότητα, είναι ένα σχολείο γνώσεων και εμπειριών, τουλάχιστον.

Θαυμάζω όμως εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκουν τη διάθεση και το χρόνο και ξαφνιάζουν ευχάριστα τους γύρω τους. Δεν είναι ότι τους λείπουν τα προβλήματα ή τα άγχη, αλλά μέσω αυτής της τελετουργίας, για εκείνους, θεωρούν ότι μπορούν να σώσουν καταστάσεις. Και το καταφέρνουν. Από το πιο απλό σου λέω, μέχρι το πιο σύνθετο, είναι οι άνθρωποι που θα σε εκπλήξουν, είτε θα τους δεις να κρατάνε μια γιαγιά για να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, είτε θα βοηθούν κάποιον αναξιοπαθούντα, είτε θα προσφερθούν, γιατί ναι υπάρχουν και αυτοί, να δώσουν τη σειρά τους στην τράπεζα. Βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους, συνεχίζω να είμαι αισιόδοξη πως το ανθρώπινο είδος, όσο και αν έχει μεταλλαχθεί, θα μπορέσει να επιβιώσει, κρατώντας τις αξίες του. Με αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν συντάσσομαι και όχι με εκείνους που θα βρουν χίλιους δύο τρόπους για να σε απογοητεύσουν με την συμπεριφορά τους. Δεν αξίζει να στεναχωριόμαστε, ακόμη και όταν αποκαλύπτονται μπροστά μας τα ψέματα και οι ψεύτικες συμπεριφορές τους. Ας μείνουμε με εκείνους τους καλοσυνάτους, γιατί ναι, υπάρχουν και αυτοί εκεί έξω.

Ας τους ξαφνιάσουμε και εμείς ευχάριστα, με τη δική μας συμπεριφορά. Στην τελική; Ας μην προσποιηθούμε τίποτα άλλο εκτός από αυτό που είμαστε. Ο αληθινός μας εαυτός, με τα καλά και τα άσχημα του, που η μόνη του επιδίωξη θα είναι να ξαφνιάζουμε ευχάριστα τους γύρω μας, βάζοντας ένα μικρούλη λιθαράκι για να γίνει αυτός ο κόσμος λίγο καλύτερος και πιο χαρούμενος. Μέσα σε όλους τους υπόλοιπους στόχους μας, ας βάλουμε ακόμη έναν. Να εκπλήσσουμε τους άλλους μόνο ευχάριστα. Η ζωή έχει το συνήθειο να επιστρέφει συμπεριφορές άλλωστε, μη το ξεχνάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.