Δίνουν το δικό τους χρώμα στην πόλη

Πόσες και πόσες φορές δεν έχω περάσει από τον συγκεκριμένο δρόμο. Αμέτρητες. Κι όμως, μόλις τις προάλλες πρόσεξα μια ωραία «ζωγραφιά» σε έναν παρακείμενο τοίχο. Δεν ξέρω αν συνηθίσαμε να περπατάμε με σκυμμένο το κεφάλι ή είμαστε τόσο απορροφημένοι, ακόμη κι όταν περπατάμε για να πάμε στους δουλειές μας, που αυτό μας αποτρέπει από το να μην βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Πολλές φορές η πόλη μας φαίνεται τόσο μουντή. Δεν θέλουμε να κοιτάξουμε γύρω μας για να μην μας πιάσει θλίψη από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που υπάρχουν τριγύρω, από τα σκουπίδια που βρίσκονται ολούθε, από τους ανθρώπους που στέκονται σε κάποιες γωνιές και παρακαλάνε για να τους δώσεις λίγα ευρώ. Έχουμε τόσες σκοτούρες, μέρες- μέρες- που μας είναι αδύνατον να σηκώσουμε το κεφάλι και να δούμε ότι γύρω μας δεν υπάρχουν μόνο στενάχωρες εικόνες, αλλά και όμορφες, που δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τις προσπερνάμε.

Ο τοίχος που σου λέω, θα περνούσε απαρατήρητος, αν κάποιος με κέφι, φαντασία και ταλέντο δεν έπαιρνε τα σπρέι του και δεν τον ζωγράφιζε. Δεν κατέστρεψε κανέναν τοίχο σπιτιού, ένας γκρι, σαγρέ τοίχος, κοντά στις γραμμές του τρένου ήταν που απλά ήθελε να του βάλει λίγο χρώμα, να του δώσει λίγη ζωή. Τουλάχιστον αυτός φαντάζομαι πως είναι ο λόγος που πήρε μπογιά και εμπνεύστηκε. Γιατί δεν θέλει να βλέπει άλλο γκρι γύρω του. Δεν στο κρύβω, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι πολλές φορές έχω τσατιστεί με όλους εκείνους που θα πιάσουν στο χέρι ένα σπρέι και θα αρχίζουν να γράφουν συνθήματα σε τοίχους. Αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Σπουδαίο όμως έργο προσφέρουν εκείνοι, όπως η ομάδα Urbanact, που έχουν μετατρέψει δεκάδες κτίρια σε έργα τέχνης που πραγματικά όταν τα κοιτάς δεν χορταίνεις από την ομορφιά τους.

Μακάρι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που θέλουν να περάσουν τα μηνύματα τους μέσα των τοιχογραφιών, να συνεχίσουν το έργο τους. Να συνεχίσουν να βάζουν χρώμα στις ζωές μας. Άνθρωποι που πραγματικά το έργο τους είναι άξιο συγχαρητηρίων. Πιο πολύ γιατί συνεχίζουν να ονειρεύονται, να οραματίζονται, να δημιουργούν. Γιατί θέλουν η πόλη τους να είναι γεμάτη από χρώμα και όμορφες εικόνες. Γιατί προσπαθούν να διώξουν το γκρίζο από την πόλη. Άνθρωποι που δημιουργούν τέχνη και καταφέρνουν, όταν σηκώνουμε που και που το βλέμμα, να μας κάνουν να θαυμάσουμε το έργο τους. Αν είσαι ένας από αυτούς, σου δίνω το πιο θερμό μου χειροκρότημα, για το γεγονός ότι έχεις ανέβει σε σκαλωσιές, έχεις σκεφτεί, έχεις ονειρευτεί και εν τέλει έχεις δημιουργήσει κάτι τόσο όμορφο για την πόλη μου, κάνοντας την λίγο πιο φωτεινή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.