Δώσε γεύση στη ζωή σου

Και κάπως έτσι μπήκε η νέα χρονιά. Όλοι μας φαντάζομαι ότι ζήσαμε όμορφες και άσχημες στιγμές. Σίγουρα όμως πολύτιμες και διδαχτικές. Γελάσαμε, κλάψαμε, φωνάξαμε, αγκαλιαστήκαμε, φιληθήκαμε, αισθανθήκαμε. Και τώρα που το σκέφτομαι, αγαπημένε μου αναγνώστη, εκείνα τα μικρά, τα καθημερινά είναι τελικά που έχουν χαραχτεί περισσότερο απ’ όλα στο μυαλό μου από την χρονιά που φεύγει.

Γνώρισα νέους ανθρώπους, που ελπίζω να γίνουν οι μελλοντικοί μου φίλοι, βίωσα τι πάει να πει να χάνουν δικοί μου άνθρωποι τη δουλειά τους ή να αρρωσταίνουν, κλάψαμε μαζί και βιώσαμε συναισθήματα που μας έφεραν ακόμη πιο κοντά. Μέσα από όλα αυτά νομίζω ότι ωριμάσαμε, πιεστήκαμε και δυσκολευτήκαμε ταυτόχρονα, απογοητευτήκαμε σίγουρα. Αν με ρωτάς, αγαπημένε μου, νομίζω ότι κάποια πράγματα τη χρονιά που πέρασε ήταν για να γίνουν. Έπρεπε να τα ζήσουμε. Για να έχουμε μια όμορφη ανάμνηση, να μπορούμε να χαμογελάμε.

Γιατί, ακόμη και μέσα στην καθημερινότητα και την τρέλα της, δόθηκε η ευκαιρία για καινούργια ξεκινήματα, για κλείσιμο παλιών και ανούσιων υποθέσεων, για συναντήσεις, για άνοιγμα των φτερών προς άλλους ορίζοντες, για νέες πορείες και ιδέες που βάζουμε στόχο να πραγματοποιηθούν από τη νέα χρονιά. Θα μου πεις ότι υπήρξαν και οι άσχημες στιγμές, που και εκείνες έχουν χαραχτεί στο μυαλό μας, που μπορεί να μας προβλημάτισαν, να μας έκαναν να κλάψουμε, να διχαστούμε, να τα βάλουμε ακόμη και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν μπορούσαμε να πατήσουμε ένα κουμπάκι και να τις διαγράψουμε από το μυαλό μας, θα το είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή.

Πολύ καλό θα ήταν να μπορέσουμε να ξεχάσουμε ότι μας πόνεσε και μας άνοιξε πληγές, κάνοντας μας πραγματικά χαρούμενους και αισιόδοξους και πάλι. Μέρες που είναι όμως ας αφήσουμε για λίγο πίσω τα στενάχωρα. Η νέα αυτή χρονιά που έρχεται πρέπει να μας βρει με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Γι αυτό λοιπόν και εγώ αγαπημένε μου θα κάνω για όλους μας μια ευχή. Να μας βρίσκουν από εδώ και πέρα μόνο χαρές και άξιοι χαρακτήρες και σοβαρές προσωπικότητες να συναναστρεφόμαστε. Να τελειώσουν όλοι οι προσωπικοί μας εφιάλτες και τα βράδια που δεν κοιμόμαστε από κάτι που μας στεναχωρεί. Τα μάτια όλων να βρουν πάλι την λάμψη τους, είτε από χαρά, είτε από ένα μεγάλο έρωτα. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς δίνουμε χρώμα και γεύση στην ζωή μας και πως όλα είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε, αν τα θέλουμε και τα αγαπάμε.

Ας πετάξουμε κάθε τι τοξικό που υπάρχει γύρω μας, δεν μας χρειάζεται. Η ζωή είναι εκεί έξω και μας περιμένει να την γευτούμε…Καλή χρονιά!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.