Έχεις δίκιο; Διεκδίκησε το…

Πόσες φορές δεν έχεις νιώσει, αγαπημένε μου αναγνώστη, να σε «πνίγει» το δίκιο σου. Και από αυτές τις φορές που το έχεις νιώσει, άραγε πόσες φορές το ζήτησες; Διάβασα κάπου, ότι ο καθένας από εμάς πρέπει να το ζητά το δίκιο του. Ακόμη και αν δεν είναι εύκολο. Ακόμη και αν οι συνθήκες δεν βοηθούν και τόσο, ούτε βεβαίως και ο χαρακτήρας σου.

Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ, άσχετα αν τις περισσότερες φορές επιλέγω στο τέλος να μη μιλήσω και να αφήσω τον άλλον να πιστεύει πως έχει δίκιο, άσχετα αν μέσα μου βράζω και ξέρω ποια είναι η αλήθεια. Φτάνοντας όμως σε μια ηλικία που δεν μπορείς πλέον να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου, νομίζω ότι πρέπει να παλεύουμε έτσι ώστε να δικαιώνουμε τον εαυτό μας, όταν οι άλλοι μας αδικούν. Είναι άδικο να μη το κάνουμε και εις βάρος του εαυτού μας και του αυτοσεβασμού που του πρέπει. Όχι, εδώ δεν θα πρέπει να αφήνουμε τους τρίτους να κάνουν το παιχνίδι τους. Εδώ δεν πρέπει να χαριστούμε σε κανέναν. Εδώ δεν είναι για να πούμε «ε, άστο και τι έγινε».

Προφανώς και μπορείς να αντέξεις μια αδικία, αλλά ποιος ο λόγος να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία; Εννοείται πως δεν είμαι υπέρ των τσακωμών και των εντάσεων. Άλλο αυτό όμως, και άλλο να υποστηρίξεις τον εαυτό σου σε μια στιγμή που ξέρεις ότι η αλήθεια σου είναι αυτή που μετράει και πως το δίκιο είναι από τη δική σου πλευρά. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας θεωρεί άβουλα όντα. Να θεωρεί ότι το να μας πατήσει από κάτω είναι κάτι εύκολο. Οι άνθρωποι, αν έτσι θέλουν να λογίζονται, θα πρέπει να σε υπολογίζουν, αλλά πρώτα απ΄ όλα πρέπει εμείς να τους δείξουμε ότι υπολογίζουμε τον εαυτό μας και πως δεν τους επιτρέπουμε να μας αδικούν. Το να σκύψει κανείς το κεφάλι και όχι μόνο να αποδέχεται να τρώει τη σφαλιάρα, αλλά να γυρίζει και το άλλο μάγουλο, δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι.

Σε κανέναν δεν αξίζει να τον υποτιμούν, να τον υποβιβάζουν. Κουράστηκα να βλέπω σκυφτά πρόσωπα, που αφήνουν τη ζωή τους παιχνίδι στα χέρια τρίτων. Αν δεν παλέψεις εσύ, αγαπημένε μου, για το δίκιο σου, ποιος περιμένεις να το κάνει; Δεύτερη ζωή δεν έχει, τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Οπότε οπλίσου με θάρρος και δύναμη και διεκδίκησε. Ότι και όπως μπορείς. Μίλα και πάλεψε για το καλό σου. Και ας μην κερδίσεις στο τέλος. Τουλάχιστον δεν θα θεωρήσεις πως δεν έκανες κάτι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.