Εκείνοι που αποτελούν έμπνευση

Είμαι σίγουρη, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι σου έχει τύχει πολλές φορές να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί, χωρίς να έχεις καμία όρεξη για να κάνεις το οτιδήποτε. Και δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά αυτές οι μέρες τυχαίνουν όταν έχεις χίλια δυο πράγματα να κάνεις μέσα στην ημέρα. Το μυαλό σου όμως δεν συγκεντρώνεται. «Πετάει» αλλού. Σκέφτεται ταξίδια, καφέ στην παραλία, οτιδήποτε άλλο εκτός από δουλειά. Ένα πράγμα, για να σου δώσω να καταλάβεις, όπως τότε στο σχολείο, που όταν βαριόμασταν φωνάζαμε «θέλουμε εκδρομή» μπας και γλιτώσουμε και το διαγώνισμα. Δεν θέλεις να δεις άνθρωπο. Θέλεις απλά να κλείσεις τα πατζούρια σου, να πάρεις μια κούπα με καφέ και αν είναι δυνατόν να ξαπλώσεις και να κοιτάς το ταβάνι. Να μην ακούς ούτε ψίθυρο. Δεν μπορείς δηλαδή να παρατήσεις μια φορά τα όπλα; Να παραδοθείς βρε αδελφέ.

Να πεις ότι σήμερα δεν φοράω τη στολή παραλλαγής, ας τα βγάλουν οι άλλοι πέρα μόνοι τους. Το σκέφτεσαι, η αλήθεια είναι, αλλά λίγο το ότι σε πιάνουν στο φιλότιμο, λίγο το ότι δεν τους έχεις και καμία εμπιστοσύνη, με βαριά καρδιά σηκώνεσαι και βγαίνεις έξω στον κόσμο. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι η μέρα σου δεν θα είναι όπως ακριβώς θα την ήθελες, μέχρι τη στιγμή που θα σου τηλεφωνήσει ένας φίλος και θα σου αλλάξει όλη τη διάθεση, κάνοντας αυτά που πίστευες ως Γολγοθά, παιχνιδάκι. Θα τον ακούσεις να σου γελάει, να σου μεταδίδει τη θετική του αύρα, θα σου δώσει ιδέες όταν ακούσει τι σε απασχολεί, εναλλακτικές προτάσεις, θα τον ακούσεις να έχει απίστευτη όρεξη και πάθος και θα στο μεταφέρει κι εσένα αυτό, αποτελώντας την έμπνευση σου. Μπορεί να είναι ο ίδιος φίλος που βαρέθηκες να πας μαζί του για καφέ, γιατί όλο τα ίδια και τα ίδια σου λέει, ωστόσο είναι κάποιες φορές που αποδεικνύεται η «σωτηρία» σου και ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί για την ημέρα.

Γιατί θα αποδειχτεί εκείνος, που ενώ εμείς έχουμε ξυπνήσει στις μαύρες μας, ευχαρίστως θα μας φτιάξουν το κέφι και θα βάλουν σε διάθεση δημιουργικότητας. Γιατί κι από εκεί φαίνεται ο καλός φίλος ή ο συνεργάτης. Από το πώς θα σου φερθεί όταν σε αντικρίσει με τα μούτρα κατεβασμένα, μην έχοντας όρεξη να κάνεις τίποτα. Σκέψου, πόσες φορές δεν πίστεψες σε μια δουλειά που είχες ξεκινήσει να κάνεις και βρέθηκε ένας δικός σου άνθρωπος να την πιστέψει. Σκέψου πόσες φορές κάθισες μαζί του με τις ώρες για να μπορέσετε να βρείτε από κοινού λύση σε ένα πρόβλημα σου. Πόσο πιο εύκολη έγινε η ζωή σου από μια ιδέα που σου μετέφερε. Πόσο αποδοτικότερος έγινες και πιο παραγωγικός, την ώρα που πίστευες ότι είχες στερέψει από έμπνευση. Είναι ωραίο να σε εμπνέουν κι αν δεν με πιστεύεις, ρίξε μια ματιά γύρω σου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.