Για κάτι τέτοια βράδια ζούμε

Δεν θα σταματήσω να λέω, όχι τίποτα άλλο γιατί το πιστεύω ακράδαντα, ότι οι φίλοι είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε κάποιον. Όχι μόνο γιατί είναι οι άνθρωποι που τους επέλεξες και σε επέλεξαν, αλλά γιατί καμιά φορά αποδεικνύονται ακόμη σπουδαιότεροι από ανθρώπους που βρήκες στη ζωή σου και υποτίθεται πως είναι για σένα η οικογένεια σου. Δεν θα αναφερθώ στις στιγμές που οι φίλοι βρίσκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν, όχι δεν θα γίνω μελοδραματική. Θα εστιάσω αυτή τη φορά στις ωραίες στιγμές που μπορούμε να περάσουμε μαζί.

Σε μια φάση που δεν θα έχει προγραμματιστεί καν, που άπαντες που αποτελούν τη παρέα θα βρουν το χρόνο να γίνει η σχετική μάζωξη και που η νύχτα εκείνη θα μείνει στα πράγματα που ακόμη και μετά από χρόνια θα τα θυμάσαι. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι μια παρέα περνάει καλύτερα όταν μένει σπίτι. Γιατί ναι, συμβαίνει καμιά φορά να μην θέλεις να βγεις έξω, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε γιατί βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια. Η διασκέδαση στο σπίτι λοιπόν, ξέρεις με πίτσα, σουβλάκια, κρασάκι και ή ταινία, ή παίζοντας κάποιο παιχνίδι, νομίζω πως παραπάνω από διασκεδαστική μπορεί να είναι.

Δεν ξέρω αν τις προτιμούμε γιατί μας θυμίζουν κάτι από τα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι πως οι φιλικές βραδιές στο σπίτι είναι ανεπανάληπτες. Ξέρω, αν με διαβάζουν τώρα οι δικοί μου φίλοι, θα με κοροϊδεύουν, γιατί είναι αλήθεια ότι όποτε έχει πέσει η ιδέα να δούμε ταινία και να παραγγείλουμε απ’ έξω, εγώ μόλις φάω και ξεκινήσει η ροή έχω ήδη αποκοιμηθεί. Ίσως γι αυτό πάντα προσπαθώ να τους μεταπείσω να μην περάσουμε την ώρα μας, βλέποντας κάτι στην τηλεόραση, αλλά αντιθέτως να μιλήσουμε, να παίξουμε ένα επιτραπέζιο. Γιατί μη μου πεις ότι στο μυαλό σου έχουν μείνει οι ταινίες που μπορεί να είδατε μαζί κι όχι οι στιγμές γέλιου που μπορεί να μοιραστήκατε. Εγώ αν με ρωτάς γι αυτές τις μαζώξεις ζω.

Για τις βραδιές που θα καταφέρουμε να βρεθούμε όλοι μαζί, να φέρει κάποιος από το σπίτι του κρασί, άλλος μπύρες, άλλος να μαγειρέψει κάτι και όλοι μαζί να μοιραστούμε, να γελάσουμε, να σχολιάσουμε, να διηγηθούμε, να σχεδιάσουμε, να ονειρευτούμε. Γι αυτό καλό θα είναι να τις επιδιώκουμε αυτές τις βραδιές. Να τις προκαλούμε. Να ανοίγουμε τα σπίτια μας και να τα γεμίζουμε από φωνές και γέλια. Αυτά στο τέλος θα έχουμε να θυμόμαστε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.