Για όσους βαριούνται

Πολλές φορές δεν σε πιάνει σε εσένα, αγαπημένε μου αναγνώστη, να μην νιώθεις ευχαριστημένος με τίποτα; Αναφέρομαι σε εκείνους τους ανθρώπους που πετυχαίνουν ένα στόχο, αλλά δεν θα επαναπαυτούν στις δάφνες τους. Μόλις φτάσουν εκεί που ήθελαν, θα κάτσουν λίγο, θα το απολαύσουν, μέχρι να το βαρεθούν και να αρχίσουν να ψάχνονται για κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, κάτι που θα τους ξαναβγάλει από την καθημερινότητα. Ξέρω ανθρώπους που βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση. Μη με ρωτήσεις το τι ψάχνουν.

Είναι όμως δραστήριοι και να σου πω την αλήθεια, πολύ τους χαίρομαι. Βέβαια, η κατηγορία αυτή, τουλάχιστον οι άνθρωποι που γνωρίζω εγώ, και την δουλειά τους έχουν, οικονομικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν, υγιής και έχουν χρόνο να αναζητούν και να κάνουν αλλαγές κάθε τόσο διαθέτουν. Μου αρέσει να τους βλέπω κάθε μέρα να έχουν κανονίσει το πρόγραμμα τους έτσι ώστε να μάθουν κάτι καινούργιο, να πάνε να γνωρίσουν ένα νέο μέρος. Συνομιλώντας πολλές φορές μαζί τους, τους παραλληλίζω με τη δική μου την κατάσταση, που ναι μεν κρύβω και εγώ μέσα μου ένα μικρό διαβολάκι που θα ήθελε να τριγυρνά από εδώ και από εκεί, αλλά φτάνει μόνο μέχρι την αλλαγή χρώματος στα μαλλιά όταν νιώσει ότι βαριέται και πως κάτι χρήζει αλλαγής. Θα μου πεις δεν είμαι η μοναδική γυναίκα που το παθαίνει αυτό.

Ας είναι καλά οι κομμωτές που κάθε φορά που θέλουμε να ξεσπάσουμε κάπου δεν μας χαλάνε το χατίρι. Επίσης την «πληρώνει» η διακόσμηση στο σπίτι. Αν νιώσεις λίγο πως κάτι βαλτώνει, θα θελήσεις να αλλάξεις κουρτίνες, ριχτάρια, σερβίτσιο, χρώμα στους τοίχους. Εκεί που όταν βαριόμαστε πολύ και ξεσπάμε, είναι στο φαγητό. Το ένα μας ξινίζει, το άλλο μας βρωμάει. Θέλουμε να γευτούμε κάτι καινούργιο, και δώστου να αλλάζουμε τις ταβέρνες και τα εστιατόρια κάθε λίγο και λιγάκι μέχρι να βρούμε εκείνη, τη μία και μοναδική γεύση που θα καταφέρει να εκπλήξει τον ουρανίσκο μας. Ακόμη και το στέκι μας, εκεί που πίνουμε καθημερινά τον καφέ μας το βλέπουμε πλέον σαν φυλακή, τόσο ιδιότροποι ,και αρχίζουμε να γυρνάμε τα μαγαζιά μέχρι να βρούμε εκείνο που θα μας κάνει «κλικ». Το χειρότερο βέβαια συμβαίνει ότι αρχίζεις να βαριέσαι με άτομα, αν και σπάνια, αφού σε κάποιον θα πρέπει να γκρινιάζουμε όταν μας πιάνουν τα «τρελά» μας. Νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν βαριέται. Που δεν θα ψαχτεί να κάνει κάτι καινούργιο. Όταν μας βλέπεται και αρχίζουμε να γινόμαστε απαιτητικοί, να μην ικανοποιούμαστε με τίποτα, μη μας παρεξηγείται και κάντε υπομονή. Φάση είναι, θα περάσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.