Γιατί να κρίνουμε κάποιον με βάση την σεξουαλικότητα του;

Δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου πως σκέφτεται το ανθρώπινο μυαλό ώρες- ώρες. Κι αυτό στο γράφω, αγαπημένε μου αναγνώστη, γιατί δεν μπορώ να διαβάζω καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπολίτες μου να συζητάνε ακόμη και να διαφωνούν για θέματα σεξουαλικής προτίμησης. Άποψη μου είναι ότι ο καθένας μπορεί να είναι αυτό που θέλει, γιατί μόνο έτσι θα είναι κι ευτυχισμένος. Κι αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζουμε ανθρώπους και να βάζουμε ταμπέλες σύμφωνα με την σεξουαλική προτίμηση του καθένα, κι όχι με τον χαρακτήρα, το ήθος, τις αξίες, την ικανότητα που ο κάθε ένας από αυτούς έχει.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας άνθρωπος θα πρέπει να κρίνεται με βάση του αν είναι ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος, κι όχι για το αν έχει κάποιο ταλέντο, αν είναι καλός στη δουλειά του, για οτιδήποτε άλλο καλό μπορεί να κουβαλά. Δεν μπορώ να κατανοήσω την έκπληξη που μπορεί ορισμένοι να νιώθουν όταν ακούνε για ανθρώπους που για παράδειγμα θέλουν να κατέβουν στον πολιτικό στίβο και δεν κρύβουν τις σεξουαλική τους προτίμηση.

Γιατί αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί; Γιατί να συζητάμε αν ένας άνθρωπος θα πρέπει να κατέχει την οποιαδήποτε θέση, σε μια εταιρία, σε μια εξουσία επειδή τα σεξουαλικά του θέλω μπορεί να είναι διαφορετικά; Από πού κι ως που θα κριθεί η ζωή ενός ανθρώπου, επαγγελματική και προσωπική, με μοναδικό κριτήριο την σεξουαλικότητα του; Αν κάποιος είναι άξιος, αν έχει την μόρφωση, αν έχει τα προσόντα κι όλα εκείνα που χρειάζονται για να έχει μια θέση ή ένα αξίωμα κάπου, έχει προφανώς το δικαίωμα να το διεκδικήσει. Έχεις δει εσύ σε κανένα βιογραφικό σημείωμα να ερωτάται κάποιος υποψήφιος για την σεξουαλική του προτίμηση; Όλοι ίδιοι είμαστε, είτε μας αρέσει το αντίθετο φύλο, είτε μας αρέσει το ίδιο. Επίσης, το αν επιθυμεί κάποιος να δημοσιοποιήσει την σεξουαλική του ταυτότητα, είναι δικό του θέμα.

Όλοι μας έχουμε τις ίδιες ανάγκες, παρόμοια συναισθήματα, τα ίδια προβλήματα πάνω – κάτω. Όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να μορφωθούμε, να εργαστούμε, να επιτύχουμε ή να αποτύχουμε. Το φύλο του καθένα έχω την εντύπωση πως δεν παίζει κανένα ρόλο για την εξέλιξη ενός ανθρώπου. Γι αυτό το λόγο λοιπόν εκφράζω την απορία μου και ενίσταμαι σε όλους εκείνους που τάσσονται κατά ανθρώπων επειδή δεν συμφωνούν με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, όλοι είμαστε ίσοι στη διεκδίκηση μιας ζωής έτσι όπως την ονειρευόμαστε, έτσι όπως την αξίζουμε. Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τα δικά μας πιστεύω κι ας μη τα θέτουμε ως εμπόδια για να κριτικάρουμε το κάθε τι γύρω μας. Σεβασμό προς τον άνθρωπο μπορούμε να δείχνουμε; Αν ναι τότε μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε ως κοινωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.