Η καλύτερη απάντηση

Ο κόσμος «ψάχνεται» για να μαλώσει. Νομίζω το έχεις διαπιστώσει κι εσύ αυτό, αγαπημένε μου αναγνώστη. Βγαίνεις στο δρόμο και νομίζω ότι το θεωρείς σίγουρο ότι θα τσακωθείς. Είτε στο δρόμο, οδηγώντας το αυτοκίνητο σου, είτε στην ουρά που θα περιμένεις στην τράπεζα και κάποιος θα θελήσει να σου «φάει» τη θέση. Η αλήθεια είναι ότι τα νεύρα μας δεν είναι και στα καλύτερα τους. Ένα ζάπινγκ κατά την ώρα των δελτίων ειδήσεων, νομίζω ότι θα σε πείσει, αν δεις με τι μανία μαλώνουν μεταξύ τους τα πολιτικά πρόσωπα.

Δεν το έχουν σε τίποτα να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον για τα πάντα, χωρίς βέβαια να παραδέχονται τα όποια δικά τους λάθη. Μια βόλτα σε μια δημόσια υπηρεσία θα σου αποδείξει ότι για όλα τα κακά του κόσμου και τους φόρους που πληρώνεις φταίει ο υπάλληλος που σε εξυπηρετεί.

Μη πιάσουμε το διαδίκτυο, εκεί όπου ο καθένας, πολλές φορές κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του, νομίζει ότι μπορεί να σε βρίσει και να ξεσπάσει τον όποιο του θυμό πάνω σου. Δεν ξέρω τι νεύρα είναι αυτά που έχουμε φορτωθεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βλέπω ανθρώπους να θέλουν ναι μεν να διαφωνήσουν, αλλά να το κάνουν με πολιτισμένο τρόπο. Θα τους δεις να βρίζονται, να φωνάζουν, να μειώνουν την προσωπικότητα ο ένας του άλλου, να προσβάλλουν, να μιλούν απαξιωτικά, να σε κρίνουν, να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, έχοντας προφανώς την λανθασμένη εντύπωση πως έτσι παίρνουν αξία τα λεγόμενα τους. Θα μου πεις, την ώρα που έχει φτάσει το αίμα στο κεφάλι από τα νεύρα, δύσκολο να συγκρατηθείς και να μην απαντήσεις απότομα. Έχεις σκεφτεί όμως πως όσοι μπορεί να σου συμπεριφέρονται με αυτό τον άσχημο τρόπο, αυτό ακριβώς θέλουν; Να σε δουν να τρέμεις από τα νεύρα, μη μπορώντας καν να αρθρώσεις αντίλογο απέναντι σε όσα σου καταλογίζουν;

Με τον τρόπο αυτό ξέρεις τι επιδιώκουν όμως; Να πάρουν όλα τα φώτα πάνω τους. Να τους δώσεις σημασία. Να σε κάνουν να βγεις από τα όρια σου, αλλά το κυριότερο, κάποιος να ασχοληθεί και με αυτούς, αφού δεν μπορούν να το καταφέρουν με άλλο, πιο σημαντικό τρόπο. Σκέψου λοιπόν, αγαπημένε μου, πόσο πιο ηχηρή απάντηση θα τους έδινες, αν απλά σιωπούσες.

Αν τους περιφρονούσες, όταν εκείνος περιμένει να σε δει μέσα στα νεύρα. Ή να δεις τον μορφασμό στο πρόσωπο του, όταν την στιγμή που θα σου «επιτίθεται» εσύ θα του ανταποδώσεις με ένα περιφρονητικό βλέμμα, που θα του χαλάσει όλα του τα σχέδια. Άσε τον να μιλάει και να βρίζει. Αυτό το χαρτί έχει μόνο, αυτό παίζει. Διασκέδασε το, βλέποντας τον να αφρίζει από το κακό του που δεν έχεις πέσει στην παγίδα του και δεν του ανταπαντάς. Πραγματικά, και επειδή εδώ γύρω κυκλοφορούν κάτι τύποι τέτοιοι που δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα, μα πραγματικά τίποτα άλλο από το να βρίζουν και να μαλώνουν, ας τους πάρουμε στην πλάκα. Δεν αξίζουν για τίποτα περισσότερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.