Η ομορφιά του Βόλου υπάρχει στις γειτονιές του

Μέσα Σεπτεμβρίου. Κι ενώ ο κάθε κατεργάρης του θα έπρεπε ήδη να έχει κάτσει στον πάγκο του, η αλήθεια είναι ότι σε κανέναν δεν πάει καρδιά να καθίσει στα αυγά του. Μπορεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να χορτάσαμε βόλτες, όμως φαίνεται πως δεν ήταν αρκετές. Ο καιρός και η διάθεση ακόμη καλούν σε περιπλανήσεις. Πόσο μάλλον αν έχεις το προνόμιο να ζεις σε μια πόλη όπως ο Βόλος. Θέλεις θάλασσα; Την έχεις; Θέλεις ύψωμα; Και πάλι το έχεις.

Θέλεις περιπλάνηση μέσα σε σοκάκια; Μπορείς. Η κάθε γωνιά αυτής της πόλης έχει να σου πει και μια ιστορία. Η κάθε γειτονιά έχει να σου διηγηθεί διάφορα. Θες Νέα Ιωνία; Τα χαμηλά σπίτια των προσφυγικών που ξαγρυπνούν και μέσα κατοικούν άνθρωποι που τόσα έχουν περάσει στη ζωή τους; Στα σπίτια που μοσχοβολάνε από καθαριότητα και καλό, μαμαδίστικο φαγητό; Θες κέντρο του Βόλου;

Με τη βουή του, την εμπορική του αγορά, τα μαγαζιά του όπου μπορείς να φας και να πιεις; Θες λίγο πιο έξω; Αγριά, Αλυκές, Αγχίαλο, Πλατανίδια, όπου κάνεις τη βόλτα του και δεν καταλαβαίνεις την διαφορά από το να ήσουν σε κάποιο νησί; Θες Παλαιά; Εκεί που οι φοιτητές δίνουν τη δική τους, ξεχωριστή νότα; Με τα μπαράκια και τα ταβερνάκια με την μουσική; Κι αν πάλι θέλεις να δεις τον Βόλο από ψηλά, να θαυμάσεις την πόλη στην οποία ζεις και να νιώσεις απίστευτα τυχερός γι αυτό που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου, ανέβα προς Πορταριά.

Βρες κάπου να καθίσεις, θαύμασε την θέα και μέτρησε τα αμέτρητα φώτα της πόλης, που κάνουν οποιαδήποτε άλλο μέρος να μοιάζει σκοτεινό μπροστά στο Βόλο. Πιες ένα κρασί και μαγέψου από την τόση ομορφιά, που χωρίς να θέλω να γίνω υπερβολική, πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει. Σκέψου πόσο τυχερός είσαι που μπορείς μέσα σε μόλις λίγη ώρα να βρεθείς από την πόλη στο βουνό ή από την πόλη δίπλα στο πιο κοντινό παραθαλάσσιο μέρος, όταν άλλοι χρειάζεται να διανύσουν χιλιόμετρα για να πουν ότι άλλαξαν παραστάσεις. Δεν είναι τυχαίο που όλοι όσοι έρχονται στην περιοχή μας, θέλουν να έρχονται ξανά και ξανά. Γιατί προσφέρει τα πάντα και απλόχερα.

Γιατί εδώ μπορείς να κάνεις και να δεις τα πάντα. Γιατί καλύπτονται όλα τα γούστα, για όλες τις ηλικίες. Όσο μας παίρνει, από καιρικές συνθήκες, αγαπημένε μου αναγνώστη, ας κάνουμε τις βόλτες μας. Ας τριγυρίσουμε από γειτονιά σε γειτονιά. Έχει τόσες ομορφιές ο Βόλος μας, σκορπισμένες από εδώ και από εκεί, σε μέρη που ούτε καν έχεις φανταστεί. Τι λες; Πάμε;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.