Είμαστε υπναράδες, τι να κάνουμε

Κι αν είναι κάτι που σε κάνει πιο ανυπόμονο για να έρθει το Σαββατοκύριακο είναι επιτέλους για να κοιμηθείς. Δεν συμφωνείς, αγαπημένε μου αναγνώστη; Γιατί τι θα ήταν η ζωή χωρίς ύπνο, μπορείς να μου πεις; Υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση; Ε, υπάρχει και το φαγητό. Αλλά χωρίς φαγητό ίσως να μπορέσεις να αντέξεις, χωρίς ύπνο πες μου, μπορείς να το παλέψεις;

Τους τελευταίους μήνες οι ώρες που κοιμάμαι έχουν αλλάξει. Ενώ παλιότερα μπορούσα να κοιμάμαι τα Σαββατοκύριακα ατελείωτες ώρες, τώρα ότι ώρα και να κοιμηθώ 7, άντε 8 το πολύ το μάτι είναι γαρίδα. Αυτό σκεφτόμουν και αναπολούσα τις στιγμές που ερχόταν το βράδυ της Παρασκευής, δεν δούλευα την επόμενη και σκεφτόμουν πως δεν θα έχω το άγχος να ξυπνήσω νωρίς, άρα την ευκαιρία να κοιμηθώ και να χουζουρέψω στο κρεβάτι μέχρι ότι ώρα θέλω. Τώρα, ακόμη κι αν ξενυχτήσω το προηγούμενο βράδυ, άντε το πολύ να σηκωθώ στις 9. Σπάνια.

Οι μεγάλοι άνθρωποι δεν χρειάζονται πολύ ύπνο, μου λέει ένας φίλος για να με πειράξει και σκάμε στα γέλια. Αν με ρωτάς όμως, ο ύπνος για μένα είναι φάρμακο. Ψυχής και σώματος. Γιατί σκέψου να έχεις περάσει μια κουραστική μέρα, που τα νεύρα σου να μην είναι και στην καλύτερη τους φάση, που δεν θέλεις να δεις άνθρωπο και να μιλήσεις σε κανέναν. Ε, υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να πέσεις για ύπνο; Δεν υπάρχει.

Γιατί όταν το κεφάλι ακουμπά το μαξιλάρι, όταν νιώσεις την ζεστασιά του παπλώματος, όταν το κορμί σου αρχίζει να χαλαρώνει τα βλέπεις όλα διαφορετικά. Ηρεμείς, η διάθεση σου αλλάζει, γαληνεύει λίγο το μέσα σου. Κλείνεις τα μάτια κι αφήνεις απ’ έξω ότι μπορεί να σου μαύρισε την καρδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Απλά ονειρεύεσαι και νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από αυτό. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το να κοιμάται πολλές ώρες κάποιος είναι χάσιμο χρόνου.

Εντάξει, όποιος δεν κλείσει ένα 12ωρο ύπνο προφανώς και δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει χάσει, κι αναρωτιέμαι πως μπορούν κάποιοι να επιβιώνουν με ελάχιστο χρόνο. Κι αν πάλι δεν πιστεύεις εμένα, αγαπημένε μου, ρώτα μια μανούλα που μόλις γέννησε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος και τότε θα καταλάβεις. Δε λέω, ωραίο και το να βγαίνουμε έξω, να πίνουμε, να γλεντάμε, να είμαστε όλη μέρα στους δρόμους, αλλά όταν μας δοθεί η ευκαιρία, ας την εκμεταλλευόμαστε κι ας μένουμε όλη μέρα στο κρεβάτι. Σάμπως λογαριασμό θα δώσουμε για το πώς θέλουμε να περάσουμε τη μέρα μας; Δικαιούμαστε λίγο χουζούρι παραπάνω, δεν συμφωνείς;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.