Και ποιος δεν κάνει λάθη

Όταν βαριέμαι και δεν θέλω ούτε να δω τηλεόραση, αλλά ούτε και να διαβάσω κάτι, μου αρέσει να ξεφυλλίζω περιοδικά με συνταγές. Ανάμεσα σε μπεσαμέλ λοιπόν και κέικ σοκολάτας, σκεφτόμουν, αγαπημένε μου αναγνώστη, τι καλά που θα ήταν να υπήρχε και μια συνταγή για το πώς να μην πέφτουμε συνεχώς σε λάθη. Λες να υπάρχει; σκέφτομαι. Μπα, και δεν θα την είχε δώσει στη δημοσιότητα η κ. Βέφα;

Σκεφτόμουν λοιπόν τι καλά που θα ήταν να έπαιρνες ένα χάπι και να σταματούσες να κάνεις λάθη ή να πετάς «μαργαριτάρια». Και για να το προχωρήσω λίγο, γιατί όχι να υπήρχε ένα πλάσμα που μόλις μας έβλεπε να πάμε να κάνουμε κάτι χαζό, να μας πλησίαζε με το ραβδάκι του και να μας απάλλασσε από πιθανά λάθη. Σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας ακούγεται, αλλά νομίζω ότι πολλοί από εμάς θα θέλαμε να γίνει αυτό πραγματικότητα. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι σε τσατίζει που πέφτεις συνεχώς στην παγίδα των λαθών, είναι που πρέπει να τα παραδεχτείς κιόλας, κι εκεί είναι που δέχεσαι την μεγαλύτερη σου ήττα. Θα μου πεις ποιος είναι αυτός που θέλει να κάνει λάθη; Κανείς.

Κανείς δεν θέλει να βγαίνει εκτεθειμένος, κανείς δεν θέλει να χάνει, κανείς δεν θέλει να νιώσει τον πόνο. Κι όλο αυτό που σου περιγράφω δεν έχει καμία σχέση με θέματα εγωισμού. Θέμα προστασίας του ίδιου μας του εαυτού είναι. Και τώρα ας αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όπως ακριβώς είναι. Ακόμη και συνταγή να υπήρχε, τα λάθη νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Ούτε με ξόρκια, ούτε με συνταγές γίνεται να γλιτώσουμε. Τα κάνεις ή σε βρίσκουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Ζεις το όνειρο σου και ένα λάθος φτάνει για να σου το γκρεμίσει.

Ταρακουνιέται όλο σου το σύμπαν. Θα μου πεις τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις αυτή την κατάσταση. Νομίζω μια και μοναδική μπορεί να είναι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Να προσέχεις. Για την ακρίβεια να προσπαθείς να σε προσέξεις. Να προσέχεις τις σκέψεις που κάνει το μυαλό σου, γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτό ευθύνεται για τα όποια στραβά και ανάποδα. Ξέρω, είναι δύσκολο να μπορέσεις να αγαπήσεις τα λάθη σου. Κανείς νομίζω δεν έχει καταφέρει να το κάνει αυτό. Τα λάθη είναι κάτι δυσάρεστο, δεν μπορείς να τα χωνέψεις, δεν μπορείς με τίποτα να τα αγκαλιάσεις και να τα αγαπήσεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα αποδεχτείς και να συμφιλιωθείς με τις καταστάσεις που εκείνα δημιουργούν. Μην αυταπατάσαι. Το λάθος είναι ένα βήμα μακριά σου. Γι αυτό πρόσεχε. Μπας και την επόμενη φορά μπορέσεις να αποτρέψεις κάτι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.