Κι αν σου κάτσει;

Ξυπνάς. Άλλο ένα Σάββατο σε βρίσκει να χουζουρεύεις στο κρεβάτι σου, γιατί άλλη μια εβδομάδα που πέρασε σε βρήκε να τρέχεις ασταμάτητα. Σκέφτεσαι, ότι η ζωή σου έχει καταντήσει ρουτίνα. Συναντάς καθημερινά τους ίδιους ανθρώπους, κάνεις σχεδόν μηχανικά τις ίδιες κινήσεις. Πολύ θα το ήθελες, αν μπορούσες, που δεν μπορείς να πας μια μέρα στην δουλειά, κι αντί να κάτσεις στο γραφείο σου να δηλώσεις την παραίτηση σου. Κι όταν σε ρωτήσουν για το τι θα κάνεις, να πεις ότι θα φύγεις για άλλη Γη, άλλα μέρη, που κανέναν δεν ξέρεις και κανείς δεν σε ξέρει. Σου φαντάζει τόσο ουτοπικό όλο αυτό. Σηκώνεσαι και πάς να φτιάξεις καφέ. Θέλεις να κάνεις μια βόλτα στην αγορά, να χαθείς μέσα στον κόσμο, να ξεθολώσει λίγο το μυαλό σου και να πάρεις αποφάσεις. Θέλεις να λάβεις δραστικά μέτρα και να αλλάξεις πράγματα στη ζωή σου που σε ενοχλούν. Θες να την καλυτερεύσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και να πιστεύεις ότι ζεις σε μια ρουτίνα, σίγουρα συμβαίνουν γύρω σου πράγματα που δεν τα καταλαβαίνεις, πράγματα ουσιαστικά, που ίσως κάποιοι θα ήθελαν πολύ να τα βιώσουν, κι εσύ απλά δεν τους δίνεις σημασία. Κάθεσαι να πιεις ένα χυμό κι ακούς τους διπλανούς σου να λένε ότι θα να πάνε σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ για να παίξουν Τζόκερ, γιατί το ποσό ανέβηκε και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα θελήσει η τύχη να σε κοιτάξει στα μάτια. Κι αν σου κάτσει; Έτσι δεν λένε; Και τότε σου μπαίνει κι εσένα η φαεινή ιδέα να κάνεις το ίδιο. Γιατί σάμπως οι άλλοι που κερδίζουν έχουν καμιά μαντική ικανότητα; Όχι. Στην τύχη παίζουν τα νούμερα κι αν κάτσει, έκατσε. Το ίδιο θα κάνεις κι εσύ.

Κάθεσαι αρκετή ώρα μέχρι να σκεφτείς τα μαγικά σου νούμερα, εκείνα που πιστεύεις ότι θα σε κάνουν πλούσιο κι ευτυχισμένο. Κι αφού το «ρίξεις», πηγαίνοντας προς το σπίτι, σκέφτεσαι τι θα κάνεις με τα χρήματα, αν κερδίσεις. Και νιώθεις τόσο όμορφα που μπορείς να κάνεις όνειρα. Ακόμη κι αν ξέρεις ότι δύσκολα θα πραγματοποιηθούν. Σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα ωραίο σπίτι, να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο, να παντρευτείς, γιατί τώρα ούτε για κουφέτα δεν σου φτάνουν, να βοηθήσεις άτομα που ξέρεις ότι αντιμετωπίζουν βιοποριστικό θέμα. Μεταξύ μας πάντως, αγαπημένε μου αναγνώστη, ακόμη κι αν καταφέρεις να κερδίσεις το Τζόκερ, το λαχείο, το οτιδήποτε δηλαδή που θα σου φέρει τόσα χρήματα που δεν θα ξέρεις πραγματικά τι να τα κάνεις, να θυμάσαι ότι όσο πλούσιος κι αν γίνεις, αν αυτό δεν μεταφράζεται και σε πλούτο στην καρδιά, δεν έχει νόημα. Καλά και τα λεφτά, για να περνάμε και όμορφα, όμως ούτε όλα τα ευρώ του κόσμου δεν ισοδυναμούν με την αγάπη που μπορείς να πάρεις από τους δικούς σου ανθρώπους. Και καλά, όταν έχεις χρήματα πολλοί σε περιτριγυρίζουν, το θέμα είναι ποιοι βρίσκονται δίπλα σου τις ημέρες που δεν έχεις μία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.