Μεγάλη υπόθεση να σε κάνει να γελάς

Αν σε ρωτούσα, αγαπημένε μου αναγνώστη, ποιο θα ήταν εκείνο το χαρακτηριστικό του ανθρώπου που θα τον έκανε να τον ξεχωρίσει στα μάτια σου και να σε κάνει να θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής του μαζί του, θα είχες να μου δώσεις κάποια απάντηση; Τις τελευταίες ημέρες, κάνω ένα μικρό γκάλοπ, μη φανταστείς μεταξύ γνωστών και φίλων. Θέλω πολύ να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο ξεχωριστό. Τι είναι αυτό που θέλουμε δηλαδή από τον άλλον για να τον κατατάξουμε σε εκείνους τους ανθρώπους που θα έχουν μια θέση στη ζωή μας.

Είτε σε φιλικό επίπεδο, είτε σε πιο προσωπικό. Η αλήθεια είναι ότι οι απαντήσεις που περίμενα, διέφεραν κατά πολύ από αυτές που τελικά έλαβα. Εντελώς προκατειλημμένη, στην ερώτηση «τι θα ήθελες να έχει κάποιος για να γίνει φίλος ή σύντροφος σου;», ένα γνώρισμα του δηλαδή, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που μου απάντησαν να είναι μορφωμένος, να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα ή τελοσπάντων οτιδήποτε που να έχει να κάνει με το οικονομικό θέμα. Εξεπλάγην ευχάριστα, όταν επίσης οι απαντήσεις δεν ήταν του στυλ «να είναι όμορφος» ή «να ντύνεται στιλάτα». Θέλεις να μάθεις λοιπόν τι μου απάντησαν οι περισσότεροι; «Θέλω ο άνθρωπος που θα γνωρίσω και θα είναι στη ζωή μου, να με κάνει να γελάω». Και πραγματικά, εκτός από έκπληκτη, για την συγκεκριμένη απάντηση, νιώθω και πολύ χαρούμενη, που κριτήριο του ανθρώπου για να συνυπάρξει με έναν άλλον άνθρωπο είναι κάτι το τόσο απλό. Απλό για μένα, γιατί είμαι από τους τυχερούς, που περιτριγυρίζεται από άτομα που έχουν χιούμορ, αυτοσαρκάζονται, θέλουν να βλέπουν τους γύρω τους επίσης να γελάνε.

Υπάρχει άλλωστε καλύτερο φάρμακο, καλύτερη πηγή ζωής και έμπνευσης από το γέλιο; Μμμ, τώρα που το σκέφτομαι μπορεί και να υπάρχει. Ποιο; Να σου λέει ο άλλος «Με κάνεις να γελάω». Χιούμορ δεν διαθέτουν άπαντες. Είναι ένα χάρισμα που είτε το έχεις, είτε δεν θα το βρεις ποτέ σου. Δεν υπάρχουν μαθήματα που θα πάρεις για να γίνεις αστείος. Κι ακριβώς εκεί βρίσκεται και η μαγεία του πράγματος. Το ότι δεν προσπαθείς για κάτι πολύ, πετάς μια ατάκα, κάνεις μια γκριμάτσα, χαρίζεις ένα χαμόγελο, αποπνέεις αισιοδοξία στο διάβα σου και σίγουρα δεν περνάς απαρατήρητος. Δεν είναι και λίγο να είσαι το χαμόγελο σε έναν κόσμο μίζερο, με τόσα προβλήματα, δεν συμφωνείς, αγαπημένε μου αναγνώστη; Είναι πραγματικά σπουδαίο να καταφέρνεις να κάνεις έναν άνθρωπο χαρούμενο και σκέφτομαι, πόσο διαφορετική θα ήταν η καθημερινότητα όλων μας, αν άπαντες ενδιαφερόμασταν να κάνουμε ένα τουλάχιστον άνθρωπο χαρούμενο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.