Μες τα θερινά τα σινεμά

Το βλέμμα μου πέφτει πάνω σε ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύει ένα περιοδικό. Στον τίτλο γράφει «Δες ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό». Ο λόγος για τα θερινά σινεμά. Είτε σε ταράτσες, είτε σε μικρές γειτονιές, τα θερινά σινεμά νομίζω ότι όλοι τα αγαπάμε. Το δικό μας σινεμά στο Βόλο, η Εξωραϊστική, είναι ένας επίγειος παράδεισος. Μια μεγάλη αυλή, με τη λευκή οθόνη να προβάλει ταινίες, τις γλάστρες με τα λουλούδια να στολίζουν ακόμη περισσότερο το χώρο και τις μυρωδιές από τα ποπ κορν να σου σπάνε την μύτη από το κυλικείο.

Δεν έχει καμία σχέση με τα σινεμά όπου πηγαίνεις και κάθεσαι στις αναπαυτικές καρέκλες, έχεις την τέλεια ακουστική, όμως αξίζει έστω μια φορά το μήνα να πας να δεις μια ταινία, έτσι όπως το λέει και ο τίτλος του άρθρου, κάτω από τον έναστρο ουρανό. Γιατί μη μου πεις, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνεις μια καλοκαιρινή βραδιά, από το να πάρεις την παρέα σου ή τον σύντροφο σου και να πάτε να δείτε μια αγαπημένη σας ταινία. Κόβεις το εισιτήριο, μπαίνεις στο χώρο, σε παίρνουν από τη μύτη μυρωδιές από τα λουλούδια, αμέσως φτιάχνει η διάθεση σου. Κάθεσαι όπου σου αρέσει. Μπροστά ή πίσω, λίγη σημασία έχει.

Κλείνεις το κινητό, παίρνεις παραμάσχαλα τα σκαν και το αναψυκτικό που ήθελες και είσαι πανέτοιμος να δεις τα πρώτα γράμματα στην οθόνη, σημάδι ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η ταινία σου. Ακόμη κι αν η καρέκλα δεν είναι όσο βολική θα ήθελες, αυτό δεν σε πειράζει καθόλου. Νιώθεις σαν το σπίτι σου. Πίνεις την μπυρίτσα σου, έχεις τη δυνατότητα να καπνίσεις αν το θες, έχεις δίπλα την καλή σου παρέα, βλέπετε και γελάτε ή συγκινείστε με κάποια ταινία, σχολιάζετε, νιώθετε τυχεροί που αυτή η καλοκαιρινή νύχτα δεν σας βρίσκει στο σπίτι με αναμμένο το αιρ κοντίσιον προσπαθώντας να δροσιστείτε, αλλά την απολαμβάνεται έξω, μακριά από τους τέσσερις τοίχους.

Γι αυτό, αν αναρωτιέσαι με την παρέα σου τι θα κάνεις σήμερα, αν έχεις βαρεθεί τους ατελείωτες καφέδες, πηγαίνοντας στα ίδια και τα ίδια μέρη, να η ιδέα. Δες τι ταινία παίζει το βράδυ, κανόνισε με τους φίλους σου και δώστε ραντεβού έξω από το θερινό κινηματογράφο. Γελάστε με την ψυχή σας, κλάψτε ανάλογα με το περιεχόμενο της ταινίας. Μην το σκέφτεσαι. Μπορεί να μην βρεις τις ανέσεις που έχει ένα χειμερινό σινεμά, όμως σκέψου τι όμορφα θα νιώθεις με ένα γλυκό και δροσερό αεράκι να απολαμβάνεις εκτός από την ταινία και τον υπέρλαμπρο, έναστρο ουρανό, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να διώξεις όλο το άγχος που κουβαλούσες όλη την υπόλοιπη ημέρα. Το καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, μην τον ξεχνάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.