Μην αυταπατάσαι, θα ξαναγίνει

Δεν θα ωραιοποιήσω καταστάσεις. Τα ξέρεις, τα ακούς, ίσως και να τα βιώνεις. Η είδηση πλέον δεν είναι ότι η απιστία ζει και βασιλεύει, αλλά το ότι μπορεί ένα ζευγάρι να συμβιώσει χωρίς να βάλει στη σχέση του τρίτο πρόσωπο. Μη μου πεις ότι σοκαρίστηκες, δεν θα σε πιστέψω. Τα παραδείγματα, τουλάχιστον αυτά που φτάνουν στα δικά μου αυτιά, είναι πολλά. Και εντάξει, να δεχτώ ότι μπορεί κάποιος, ενώ είναι σε μια σχέση, να ερωτευτεί. Να δει κάποιον στον δρόμο και να πέσει ανάσκελα. Να τυφλωθεί ρε παιδί μου και να χωρίσει. Να μαζέψει τα μπογαλάκια του, να φιλήσει σταυρωτά το πρώην έτερον του ήμισυ και να συνεχίσει την ζωή του.

Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα, κι απορώ πως το ανέχονται ορισμένοι, είναι να γνωρίζουν ότι κάποιος τους εξαπατά κι εκείνοι να μην αντιδρούν. Να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Να πιστεύουν ότι μπορεί ο άλλος να απίστησε μια φορά και πως δεν πρόκειται να το ξανά κάνει.

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Αν μπορείς συγχώρεσε, αν νομίζεις ότι μπορείς να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε μια ήδη πληγωμένη σχέση κάντο, αλλά μην θεωρείς ότι δεν μπορεί να ξανά γίνει. Κάποιος που σου είπε ψέματα, θα το κάνει και πάλι. Κάποιος που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη σου, επίσης. Κάποιος που ενήργησε ύπουλα πίσω από την πλάτη σου, δεν το συζητάμε, ξέρεις την απάντηση. Κανένα ψέμα δεν μπορεί να παρθεί πίσω, καμία απιστία δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν να μην έγινε. Κατανοώ πως καμιά φορά ο θυμός, ο εγωισμός, ο έρωτας δεν μας κάνει να βλέπουμε καθαρά τα πράγματα. Είμαστε πληγωμένοι από τη μία, αλλά από την άλλη δεν βάζουμε κι ένα τέλος σε αυτό που μας προκάλεσε όλο αυτό το θυμό.

Αν κάποιος κάνει κάτι μια φορά, θα το επιχειρήσει και πάλι. Είναι νόμος. Γι αυτό αναρωτιέμαι πως υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που συγχωρούν, που κάνουν σαν να μην έγινε ποτέ στη ζωή τους, πως μπορούν και συνεχίζουν να εμπιστεύονται κάποιον που τους εξαπάτησε και θεωρούν ότι θα δεν κάνουν το ίδιο και στο μέλλον; Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για την απιστία και το ψέμα, αλλά και για μια σειρά από θέματα. Όπως την σωματική κακοποίηση, τη λεκτική βία, τις προσβολές. Δεν αξίζει σε κανέναν να ζει τέτοιες καταστάσεις. Να τον υποτιμούν. Να υπομένουν σε πράγματα που δεν τους πρέπουν. Ο καθένας μας αξίζει το καλύτερο. Τα λάθη για τους ανθρώπους είναι, η κοροϊδία όμως όχι. Γι αυτό ας μην υποτιμάμε τους εαυτούς μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.