Μήπως τα λεφτά όντως φέρνουν την ευτυχία;

Ας υποθέσουμε, αγαπημένε μου αναγνώστη, πως έχεις φτάσει σε μια φάση της ζωής σου που νιώθεις ότι έχεις καταφέρει κάποια πράγματα. Νιώθεις γεμάτος από τις επιλογές σου, κάνεις μια δουλειά που αγαπάς, κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν, έχεις υγεία εσύ και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι, αγαπάς και αγαπιέσαι, έχεις γύρω σου φίλους που είναι εκεί στα εύκολα και τα δύσκολα, βράχοι. Ίσως να έχεις βρει το άλλο σου μισό και να το έχεις παντρευτεί, ίσως να έχεις γίνει ευτυχισμένος που έχεις φέρει στον κόσμο μια νέα ζωή, ίσως να νιώθεις απόλυτα καλά με το ποιος είσαι, με τα καλά και τα άσχημα σου. Νιώθεις ευλογημένος από το πώς έχουν έρθει τα πράγματα στη ζωή σου μέχρι τώρα και προφανώς δεν μπορείς να είσαι αχάριστος απέναντι σε αυτά που ίσως και με κόπο να έχεις καταφέρει.

Αν όλα αυτά έρθεις και τα προσθέσεις στη σημερινή, δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε, με όλες τις οικογένειες να αντιμετωπίζουν τουλάχιστον μια περίπτωση μέλους της να είναι άνεργος, χώρια τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τα χρήματα, σκεφτόμουν πως προφανώς κάποιος θα σκεφτόταν πως λίγα ίσως περισσότερα χρήματα δεν θα ήταν και κακό να υπήρχαν σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό. Ας μην κοροϊδευόμαστε, αγαπημένε μου αναγνώστη. Κάποια πράγματα στη ζωή μπορείς να τα έχεις μόνο αν διαθέτεις το χρήματα. Και με λύπη και πόνο το γράφω, πως αυτό συμβαίνει και στο χώρο της υγείας. Βλέπω ανθρώπους να παλεύουν με διάφορες αρρώστιες, να ταλαιπωρούνται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, ακριβώς επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν τα φάρμακα που πρέπει και να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Πρέπει να έχεις λεφτά για να καταφέρεις να έχεις μια αξιοπρεπή ζωή, ακόμη και άρρωστος.

Το βλέπουμε καθημερινά. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι μας τηλεφωνούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να γράψουμε κάτι στην εφημερίδα για την περίπτωση τους, ζητώντας από τον κόσμο την οικονομική στήριξη τους για να μπορέσουν να πάνε να επισκεφτούν κάποιον γιατρό ή να κάνουν κάποιες εξετάσεις; Πολλές. Συνάνθρωποι μας δεν μπορούν να χειρουργηθούν και ζητούν από τον κόσμο να βοηθήσει για να υπάρξει για την περίπτωση τους μια ηλιαχτίδα ελπίδας. Πέρα από ρομαντικές προσεγγίσεις και κλισέ του τύπου πως «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία» νομίζω αν δούμε ψυχρά και εντελώς κυνικά στα μάτια την πραγματικότητα, όλοι μας θα συμφωνήσουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα αν όχι την ευτυχία, τουλάχιστον μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις τον δρόμο προς τα εκεί. Και αν με ρωτάς, αγαπημένε μου, αν αξίζει για κάτι να υπάρχει το χρήμα, είναι για να μπορείς να αγοράσεις, ναι να αγοράσεις την ευτυχία για όσους πραγματικά την έχουν ανάγκη. Αφού στην Ελλάδα του 2017 κάποιος δεν μπορεί να ακουμπήσει στην υγεία του κράτους του, σε τι δηλαδή θα πρέπει να ελπίζουμε μου λες;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.