Μόνο παρέα, άντε και λίγη σοκολάτα

Το κρύο δεν λέει να μας αποχωριστεί φέτος. Και όσο δε λέει να φύγει, όσο εμείς συνεχίζουμε να φοράμε ότι έχουμε και δεν έχουμε στην ντουλάπα για να ζεσταθούμε, τόσο οι αφορμές για φιλικές μαζώξεις στα σπίτια δίνουν και παίρνουν. Καλά που υπάρχουν και αυτές οι ημέρες, που αποφασίζεις να βρεθείς με τους φίλους σου στο σπίτι, γιατί αλλιώς δεν βλέπω αυτούς τους μήνες να την βγάζαμε καθαρή. Το τελευταίο διάστημα εμείς κάθε Σάββατο πάντως το έχουμε καθιερώσει. Το «ρολόι» από σπίτι σε σπίτι δουλεύει κανονικά και το «μενού» περιλαμβάνει από τραχανά και γαριδάκια, μέχρι γλυκά και ποτά. Τελευταία το έχουμε ρίξει και στα επιτραπέζια.

Από «Ταμπού» μέχρι και παντομίμα, κάθε παιχνίδι έχει τη χάρη του, αφού καμιά φορά από τα γέλια δεν μπορείς να πάρεις ανάσα. Ειδικά όταν όλα αυτά λαμβάνουν χώρα μπροστά στο τζάκι, που προσφέρει ζεστασιά και γεμίζει το χώρο με ξεγνοιασιά, είναι ότι καλύτερο. Αλλά ακόμη και όταν δεν υπάρχει, μια χουχουλιάρικη κουβερτούλα ή παιχνιδιάρικες κάλτσες, είναι αρκετές για να νιώσουν όλοι άνετα και ζεστά.

Α, και καλό κρασάκι, τσάι ή σοκολάτα. Και όρεξη για πολύ κουβέντα. Όταν όλοι θα είναι καθισμένοι γύρω – γύρω στον καναπέ, απαλλαγμένοι από το άγχος της δουλειάς και θέλοντας να περάσουν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, τότε που έρχονται οι εξομολογητικές στιγμές, που θα βρεις να σχολιάσεις το οτιδήποτε, που ο ένας θα πειράζει τον άλλον, που τα ανέκδοτα και οι ιστορίες δεν θα έχουν σταματημό, νομίζω δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Μακριά από κάθε είδους σοβαροφάνεια, απαλλαγμένοι από κάθε τι που θα μας χαλάσει τη διάθεση, στην παρέα σου κρύβεται το μυστικό μιας ωραίας στιγμής. Εμείς το έχουμε καθιερώσει. Μια φορά την εβδομάδα βρισκόμαστε και περνάμε καλά. Ξεδίνουμε. Γελάμε αυτοσαρκαζόμενοι. Συγκινούμαστε επίσης. Τσακωνόμαστε για ανούσια πράγματα. Αλλά είμαστε μαζί. Και νομίζω δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο, από το να μπορείς να μοιραστείς τον ίδιο σου τον εαυτό με μια αγκαλιά ανθρώπους. Κακά τα ψέματα. Ο χειμώνας είναι που φέρνει κοντά τις παρέες.

Γι αυτό μην περιμένεις κάλεσμα. Κάνε εσύ την έκπληξη και κάλεσε τους φίλους σου σπίτι. Εφοδιάσου με τα απαραίτητα από το μάρκετ, φόρα την καλύτερη σου διάθεση, και άσε τη βραδιά να σας εκπλήξει. Το θέμα είναι οι μέρες και οι νύχτες μας, πέρα από προβλήματα και άγχη να γεμίζουν και με γέλια, κους κους, καλή διάθεση. Δεν υπάρχει ωραιότερο από το να μοιράζεσαι το χρόνο με άτομα που εκτιμάς, που αγαπάς, από τους οποίους ότι και αν ακούσεις δεν πρόκειται να παρεξηγηθείς ποτέ. Φιλική μάζωξη λοιπόν, έστω και με την παρέα μόνο μιας κούπας ζεστής σοκολάτας. Άλλα πράγματα μετράνε και αυτά δεν είναι υλικά…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.