Ο λόγος είσαι εσύ

Ας μην κρυβόμαστε. Όλοι μας φοβόμαστε την αλήθεια. Όλοι φοβόμαστε την ώρα εκείνη που θα έρθει μπροστά μας και κατάμουτρα θα μας πει όλα όσα εκείνα φοβόμαστε να ακούσουμε. Τη στιγμή που έρχεται εκείνη με θράσος μπροστά σου κι εσύ αδυνατείς να την αντιμετωπίσεις.

Σηκώνεις φράγματα, ρυθμίζεις έτσι τον μηχανισμό σου έτσι ώστε να μην σε ακουμπήσει. Αλήθεια όμως, έχεις αναρωτηθεί μέχρι πότε μπορείς να το προσπαθείς αυτό; Ξέρω. Σου φτάνει ένα «σίγουρα υπάρχει λόγος που έγινε» ή «δεν ήταν γραφτό να γίνει» για να πείσεις τον εαυτό σου. Το λες συνεχώς από μέσα σου μπας και το πιστέψεις και προχωράς. Πιστεύεις ότι η κακή σου μοίρα φταίει που τα πράγματα ήρθαν έτσι.

Κάποιος σε κατατρέχει, πως η αδικία σε καταδιώκει. Τα βάζεις με τη ριμάδα την τύχη σου, για όλα φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εσένα, το σύμπαν κάτι έχει μαζί σου και δεν σε βοηθά. Αλήθεια τώρα, αγαπημένε μου. Είναι δυνατόν να ρίχνουμε πάντα τα βάρη στους άλλους και να μην είμαστε δίκαιοι, τουλάχιστον απέναντι στον εαυτό μας; Και τι εννοώ. Ο εαυτός μας δεν έχει ευθύνες; Γιατί δηλαδή θα πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Τι είναι αυτό που φοβόμαστε; Πως ναι, μπορεί να κάνουμε και λάθη. Ε, και τι έγινε; Μπορεί ένα, δυο, τρία λάθη να είναι ικανά να σταθούν εμπόδιο στην μετέπειτα ζωή μας; Προφανώς και δεν τελειώνει η ζωή με ένα λάθος.

Το θέμα είναι απλά να παραδεχτείς ότι το έκανες. Από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Στη ζωή είμαστε απλά οι πράξεις μας, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Σε μια χώρα που ο καθένας ρίχνει τα βάρη ο ένας στον άλλο, που κανείς δεν έχει ευθύνη για τίποτα, που πάντα θα φταίει κάποιος άλλος για τα όσα κακά, ψυχρά και ανάποδα μας συμβαίνουν, νομίζω ότι ο καθένας από εμάς, θα πρέπει να γίνει το παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, φτάνει μόνο ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Ας παραδεχτούμε ότι φταίμε, ότι κάτι δεν κάναμε καλά. Ας κατανοήσουμε ότι δεν είμαστε μικροί θεοί και δεν μπορούμε όλα να τα κάνουμε τέλεια. Κανένα σύμπαν δεν μας φταίει.

Ας πάψουμε πλέον να φοβόμαστε να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια και ας κατανοήσουμε επιτέλους ότι όσα δεν έγιναν ήταν γιατί εμείς δεν το επιτρέψαμε και όλα εκείνα που για κάποιο λόγο δεν έγιναν, ο λόγος ήταν επειδή είτε δεν το θελήσαμε ή δεν το προσπαθήσαμε εμείς αρκετά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.