Όταν δεν το περίμενες…

Μας αρέσει να βγαίνουμε. Το έχουμε στο DNA μας, πώς να το κάνουμε, αγαπημένε μου αναγνώστη. Θέλουμε να κυκλοφορούμε, να βγαίνουμε, να τρώμε, να πίνουμε, να χορεύουμε. Και σε μια πόλη, σαν το Βόλο, πώς να μη θέλεις να βγεις. Άλλωστε το ζητάει ο οργανισμός σου. Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία για μια έξοδο έγκειται αποκλειστικά και μόνο στην παρέα σου. Τα άτομα με τα οποία θα θελήσεις να βγεις. Τα γούστα καμιά φορά διαφέρουν, οι διαθέσεις επίσης.

Άλλες πάλι φορές είναι δύσκολο να συγχρονιστείς λόγω υποχρεώσεων, ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που θα βγεις έξω και θα είσαι έτοιμος να σε πάρει ο ύπνος στο σκαμπό του μπαρ από την κούραση. Λίγο το άγχος, λίγο οι σκοτούρες, έχει τύχει αρκετές φορές να βγεις και να μην περάσεις τόσο καλά όσο θα περίμενες. Σκεφτόμουν λοιπόν, ότι οι καλύτεροι έξοδοι μου δεν ήταν ποτέ εκείνες που είχα κανονίσει. Ήταν απλά στιγμές που δεν τις είχα προγραμματίσει και απλά βγήκαν. Και νομίζω ότι σε όλους έχει συμβεί κάτι ανάλογο.

Γιατί μη μου πεις, αγαπημένε μου, ότι δεν σου έχει τύχει να προγραμματίζεις για μέρες κάτι με τους φίλους σου και τελικά να περάσατε χάλια. Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Γι αυτό έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να προγραμματίζουμε με τόση λεπτομέρεια τις εξόδους μας. Οι ομορφότερες στιγμές μας έρχονται εκεί που δεν τις υπολογίζουμε. Εκείνες για τις οποίες ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι μπορούν να συμβούν. Εκείνες οι οποίες ήρθαν απρόοπτα και τελικά μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν οι στιγμές που ήσουν ήδη ξαπλωμένος και έτοιμος να κοιμηθείς, όταν χτύπησε το τηλέφωνο που κάποιος από την άλλη γραμμή σε καλούσε να βγείτε για ένα ποτάκι.

Και τελικά καταλήξατε να βρεθείτε όλη η παρέα μαζί, γιατί κοίτα πως έτυχε, ενώ προγραμματισμένα δεν τα καταφέρνατε ποτέ. Και περάσατε καλά, χαλαροί, χωρίς να σας βιάζει κανένας, χωρίς να γκρινιάξει κανείς, που γελάσατε, ήπιατε, θυμηθήκατε, χαλαρώσατε, περάσατε σούπερ. Γι αυτό και την θυμάσαι ακόμη εκείνη τη βραδιά, ευχόμενος να επαναληφθεί και μάλιστα γρήγορα. Γι αυτό σου λέω, δύσκολο να προγραμματίσεις κάτι και σώνει και ντε να περάσεις καλά. Δυστυχώς οι αστάθμητοι παράγοντες πάντα θα μπαίνουν ανάμεσα και θα κάνουν χαλάστρα. Ας αφήσουμε λοιπόν τα οργανογράμματα και ας αφήσουμε τη διάθεση να κάνει το δικό της παιχνίδι. Και να σου πω και κάτι; Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.