Ποιος είναι ο στόχος; Να γίνουμε όλοι ίδιοι;

Νομίζω ότι δεν θα είχε κανένα νόημα και ενδιαφέρον να ήμασταν όλοι ίδιοι. Πιστεύω, ακόμη κι αν διαφωνώ με χαρακτήρες ανθρώπων, πως είναι όμορφο ο καθένας να είναι ο εαυτός του. Να έχει την δική του άποψη, να τοποθετείται με επιχειρήματα, να ακούει το τι έχουν να του πουν οι άλλοι, αλλά σε καμία περίπτωση να μην αναμασάει τσιτάτα και να μην «χάφτει» ότι του σερβίρουν, απλά για μόνο για να γίνει αρεστός σε κάποιους, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Είναι υπέροχο, ειδικά στις μέρες μας, ειδικά στο Βόλο των τελευταίων πέντε χρόνων, να εξακολουθείς να έχει το θάρρος της γνώμης σου. Να μην στρογγυλεύεις πράγματα, να μην ωραιοποιείς καταστάσεις, να μην τις «φτιάχνεις» και τις σερβίρεις για να γίνουν αποδεκτές από μια μερίδα της κοινωνίας, αλλά να λες την αλήθεια, την δική σου αλήθεια, τα πράγματα έτσι όπως έχουν, χωρίς να φοβάσαι να εκφραστείς, χωρίς να σε «κρατάνε» κάποιοι έτσι ώστε να κρύβεις τα πραγματικά γεγονότα. Είχα μια συζήτηση πριν από μερικές ημέρες με μια φίλη μου. Καθόμασταν, ενώ μπροστά μας περνούσαν άτομα διαφόρων ηλικιών και πραγματικά δεν μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε τα ρούχα τους. Όλοι, ειδικά οι γυναίκες, ήταν μια κόπια. Δεν μπορεί όλες να έχουν το ίδιο γούστο, έτσι δεν είναι αγαπημένε μου; Και τι σημαίνει αυτό;

Ότι όλοι μας, λίγο ή πολύ, επηρεαζόμαστε, πολλές φορές χωρίς να το καταλάβουμε κιόλας, κι αντί να φορέσουμε ρούχα και που μας κολακεύουν, αλλά είναι και του γούστου μας, επιλέγουμε να μας φοράνε τα ρούχα, κι όχι να τα φοράμε εμείς. Κάτι που σημαίνει ότι αν το κάνεις αυτό, προφανώς και δεν είσαι ο εαυτός σου. Το να μη χάνει κανείς τον εαυτό του σημαίνει να κάνει πράγματα που του αρέσουν. Να πηγαίνει σε μέρη του γούστου του, να ακούει τη μουσική που θέλει, να τρώει αυτά που θέλει, να ντύνεται όπως θέλει, να διαβάζει ότι θέλει, ανάλογα με το γούστο και τη διάθεση της στιγμής κι όχι με το τι προστάζει η μόδα, τα πρότυπα, το διαδίκτυο. Αν μου επιτρέπεις, δεν είναι τα πάντα εικόνα. Δεν μπορεί κανείς να σου επιβάλλει το πώς θα εμφανίζεται, πως θα μιλάς, πως θα αντιδράς, τι θα λες.

Ποιος είπε άλλωστε ότι ήρθαμε σε αυτή τη ζωή για να είμαστε ο ένας κλώνος του άλλου; Στην εποχή του ίντερνετ, της εύκολης έκθεσης της ζωής μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, των like και των ψεύτικων φίλων, νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να αναλογιστούμε ότι κανένα νόημα δεν έχει να πείσουμε τους γύρω μας για το πόσο όμορφη ζωή έχουμε. Αυτά καλύτερα είναι να τα κρατάμε για εμάς. Σημασία έχει να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε το διαφορετικό, το ξεχωριστό και την αξία που έχει να είσαι ο εαυτός σου, παρά καρικατούρα. Για σκέψου το.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.