Πόσο όμορφη η προσμονή για τις διακοπές

Δεν θα σου πω ψέματα, αγαπημένε μου αναγνώστη. Ούτε που κατάλαβα πως φτάσαμε στα μισά του καλοκαιριού. Είναι τόση η πίεση της καθημερινότητας και οι ώρες στο γραφείο, που καταλαβαίνω ότι είναι καλοκαίρι από τις στιγμές που περπατάω το πρωί στο δρόμο και με καίει ο ήλιος. Και να φανταστείς πως ήταν ένα καλοκαίρι που το περίμενα πως και πως, ειδικά μετά από ένα τόσο βαρύ χειμώνα που περάσαμε πέρσι. Σχέδια για το που θα πάμε, ποιες παραλίες θα επισκεφτούμε.

Περιμέναμε την ώρα και τη στιγμή που θα ανοίξουν τα παραθαλάσσια μπαράκια για να νιώσουμε την δροσερή αύρα τα βράδια να μας περιτριγυρίζει. Για να σου πω την αλήθεια, εκείνο που είχα στο δικό μου μυαλό είναι λίγες στιγμές πιο χαλαρές, γιατί όπως και να το κάνουμε οι ρυθμοί το καλοκαίρι πέφτουν και μας κάνουν πιο ευδιάθετους. Αν κάτι λαχταρώ τις μέρες που δεν μου επιτρέπονται αποδράσεις, είναι η θάλασσα. Στο έχω ξαναγράψει νομίζω, ότι είναι το μόνο στοιχείο που μπορεί και με ηρεμεί. Το αλάτι της, η αύρα της, το νερό που είναι ικανό να σε ταξιδέψει και να σε ηρεμήσει. Γιατί μη μου πεις, πως ακόμη και μια βόλτα να κάνεις στην παραλία, κοιτάζοντας το γαλάζιο της θάλασσας δεν ηρεμείς.

Αν είναι κάτι λοιπόν που περιμένω και λαχταρώ αυτές τις ημέρες λίγο πριν πάρουμε και εμείς την άδεια μας για να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε μπαταρίες είναι αυτό. Να κανονίσω βόλτες με τους φίλους μου στη θάλασσα, να καθόμαστε σε ένα τραπεζάκι με λίγο ίσκιο, να πίνουμε τα τσίπουρα μας, να λέμε τα χαζά μας αστεία, να σουρουπώνει και εμείς να μην λέμε να το κουνήσουμε από εκεί, να νιώθουμε την ψύχρα της βραδιάς και να νιώθουμε το μέσα μας γεμάτο από ευγνωμοσύνη γι αυτό που ζούμε εκείνη τη στιγμή. Θα μου πεις είναι αρκετά μίζερο να περιμένεις μια ή δυο εβδομάδες το χρόνο για να ζήσεις όσα μπορείς να κάνεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι όπως το θέλεις πάντα, είτε γιατί τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν, είτε γιατί οι συγκυρίες δεν βοηθούν, αναγκαστικά είναι συγκεκριμένο το χρονικό περιθώριο που θα πάρεις τα κουβαδάκια και την πετσέτα σου και θα απολαύσεις με όλο σου το είναι την ελευθερία σου από την πεζή καθημερινότητα και το τρέξιμο της. Ναι, το καλοκαίρι κρύβει τη μαγεία μέσα του. Έχει την ικανότητα να σε ταξιδεύει. Να σε κάνει να θέλεις να πάρεις το πλοίο από το λιμάνι για όπου βγάλει. Δεν σε νοιάζει για πού, εσύ απλά να ταξιδέψεις θέλεις. Αρχίζουμε λοιπόν να μετράμε αντίστροφα για τις διακοπές. Μικρή διακοπή, αλλά τόσο μεγάλη ικανοποίηση για την ψυχή, δε νομίζεις;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.