Που ξέρεις;

Φτάσαμε στα μέσα Ιουλίου και δεν πήρα είδηση ότι «φάγαμε» ήδη το μισό καλοκαίρι. Πολλοί φίλοι μου οργανώνουν τις διακοπές τους, για τον Αύγουστο κυρίως και μαζί, θυμόμαστε καλοκαίρια, άλλοτε όμορφα, άλλοτε θλιμμένα, άλλα που πέρασαν χωρίς να μας αγγξουν και άλλα που θα τα θυμόμαστε για πάντα. Είναι εκείνα τα καλοκαίρια, που χωρίς να το περιμένεις, έρχονται και σου ρίχνουν λίγο από τη μαγική τους χρυσόσκονη και σε κάνουν να βλέπεις τα πάντα όμορφα. Όπως τα βλέπουμε καμιά φορά στις ταινίες, σαν μικρό παραμύθι.

Είναι εκείνα τα καλοκαίρια, που ενώ αναρωτιόσουν και βαριόσουν για το πότε επιτέλους θα περάσει, ξύπνησες μια μέρα και τα έβλεπες όλα υπέροχα. Θες λίγο η παραπάνω ελευθερία, οι απεριόριστες επιλογές για να κάνεις πράγματα, οι νέοι φίλοι που γνώρισες, μια νέα γνωριμία που ήρθε και τάραξε τα λιμνάζοντα νερά σου, για ένα πάντως είμαι σίγουρη, αγαπημένε μου αναγνώστη, πως ένα καλοκαίρι το θυμάσαι λίγο πιο έντονα απ’ όλα τα υπόλοιπα. Θα μου πεις, και έχεις και δίκιο, πως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.

Μόλις μπει το φθινόπωρο, ο καθένας πάλι κάθεται στον πάγκο του, και όσο και αν ωραίες αναμνήσεις σου έχει αφήσει μια κατάσταση, συνεχίζεις την πορεία σου, κρατώντας λίγο από τον ήλιο και την ξεγνοιασιά εκείνων των ημερών. Χωρίς να θέλω να σε μελαγχολήσω, και αν με διαβάζεις τώρα και δεν έχεις πάει διακοπές, σταμάτα τώρα την ανάγνωση, νομίζω κατά την επιστροφή μας από τις διακοπές, κουβαλάμε μαζί μας στην βαλίτσα και ολίγη από στεναχώρια. Στεναχώρια που θα πρέπει να γυρίσουμε πάλι στη δουλειά, που λιγοστεύει η ξεγνοιασιά, που δεν γνωρίζεις αν και το επόμενο καλοκαίρι θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις τόσο όμορφα και με τους ανθρώπους που θες την περίοδο των διακοπών σου.

Και σκέφτεσαι πόσο όμορφο θα ήταν να μπορούσε να μην αλλάξει τίποτα, τα πάντα να μείνουν ίδια και το καλοκαίρι σου να συνεχίσει ακριβώς εκεί που σταμάτησε. Μόνο λίγο πιο αισιόδοξο να μπορούσε να σε κάνει. Δύσκολο το βλέπεις ε; Μάλλον έτσι είναι και αυτό γιατί ίσως εκεί να κρύβεται και η μαγεία του καλοκαιριού. Να διαρκεί τόσο όσο έτσι ώστε να έχουμε μόνο καλές στιγμές να θυμόμαστε και τόσες πολλές αναμνήσεις για να έχουμε να περνάμε έναν ολόκληρο χειμώνα. Γι αυτό, αγαπημένε μου μην σκας. Ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο καλοκαίρι θα είναι αυτό που θα σου αφήσει μια γλυκιά γεύση. Το θέμα είναι να ξέρεις να περιμένεις. Έρχεται, το βλέπω, το νιώθω. Έχουμε ακόμη τουλάχιστον δυο μήνες μπροστά μας και που ξέρεις; Μπορεί φέτος να είναι εκείνο το ξεχωριστό και μοναδικό καλοκαίρι που περιμένεις…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.