Σιγά που δεν θα μετανιώσω

Απορώ ποιος πήγε και έβγαλε την έκφραση που θέλει να μην μετανιώνουμε ποτέ και για τίποτα. Το λέμε συνεχώς μεταξύ μας, λες και κάποιος το έχει βάλει με ένα μικροτσίπ μέσα στον εγκέφαλο μας. Και γιατί παρακαλώ δεν θα πρέπει να μην μετανιώσω για τίποτα; Σε ποιους άγραφους νόμους το γράφει να το διαβάσω κι εγώ; Ποιος φόβος, για να μην δεχτούμε ότι όντως έχουμε κάνει λάθος, μας έκανε να θεωρήσουμε ότι αυτή η φράση όντως μπορεί και να ισχύει; Εντάξει, φοβόμαστε τα λάθη, τις ευθύνες μας, αλλά τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος απαγορεύεται να μετανιώσει; Πως γίνεται αυτό;

Δηλαδή να συμβεί κάτι στη ζωή σου, να το συνειδητοποιήσεις αργότερα ότι μπορεί να έκανες κάποιο λάθος, να έχασες τζάμπα το χρόνο σου ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, και θα γυρίσεις να πεις ότι όχι, δεν μετάνιωσες; Μετανιώνω, αγαπημένε μου αναγνώστη, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα αρνηθώ τα όσα επέλεξα, τα όσα έζησα, αλλά ότι απέτυχα, έκανα λάθος, αναγνωρίζοντας πλέον ποιους ανθρώπους αγαπώ, ποιες συμπεριφορές μου πηγαίνουν, τι ακριβώς μου είναι ανεκτό και τι όχι, τι θα απορρίπτω από εδώ και πέρα. Μετανιώνω σημαίνει ότι αναγνωρίζω πλέον τις ιδιαιτερότητες τις δικές μου και των γύρω μου, ξέρω πόσο αντέχω και τι μπορώ να ανεχτώ.

Ξέρω τι να προσέχω από εδώ και πέρα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί στο μέλλον να μετανιώσω. Μετανιώνω σημαίνει ότι έχω πλέον τη γνώση να προφυλάσσω τον εαυτό μου από κακοτοπιές και τοξικούς ανθρώπους, κατανοώντας πλήρως τα θέλω μου. Συμφωνώ ότι ο χρόνος δεν γυρίζει, είτε μετανιώσεις, είτε όχι. Προφανώς και δεν στεκόμαστε στο παρελθόν, αλλά κοιτάμε το μέλλον. Λάθη αποκλείεται όμως να μην κάνεις . Αλλά είναι τόσο μακρύς ο δρόμος μέχρι να βρεις τη δική σου Ιθάκη, που δεν μπορεί θα φτάσεις στο σημείο να μετανιώσεις.

Θα χάσεις ίσως το δρόμο σου πρόσκαιρα, θα βρεις χάλια καιρό, θα ακούσεις Σειρήνες. Το θέμα είναι να αγαπάς το μέσα σου και να μην σταματήσεις στιγμή να θυμάσαι ούτε από πού ξεκίνησες, αλλά ούτε και που θέλεις να φτάσεις. Ακόμη και αν λίγο χάσεις τον προσανατολισμό σου, μη φοβηθείς. Ακόμη και αν κάνεις λάθη, μη φοβηθείς να μετανιώσεις. Ακόμη και αν νιώσεις ότι χάνεις το χρόνο σου, μη το βάζεις κάτω. Εμπειρίες είναι όλα αυτά. Εμπειρίες που θα σε οδηγήσουν στο δικό σου, κατά δικό σου λιμάνι, μετανιωμένοι για τα όποια λάθη, αλλά ευλογημένοι και χαρούμενοι για τα σωστά σου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.