Στα ζόρια δένεσαι περισσότερο

Γνωρίζεις κάποιον, τον ερωτεύεσαι, αυτό το αίσθημα μετατρέπεται σε αγάπη. Νιώθεις ότι από πάντα γνωρίζεις αυτόν τον άνθρωπο και κάθε φορά που βρίσκεστε μαζί, παρακαλάς να σταματήσει ο χρόνος. Λες ότι θα μπορούσες να ζήσεις για πάντα μαζί του. Αναρωτιέσαι αν κάποιος άλλος, αυτή την ώρα, πάνω στη γη, αισθάνεται το ίδιο όπως κι εσύ. Οι απόψεις σας ταυτίζονται, σας αρέσει να κάνετε τα ίδια πράγματα, νιώθετε ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος πάνω στη γη που σας καταλαβαίνει απόλυτα, ο τρόπος επικοινωνίας σας πως είναι ένας και μοναδικός. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που το ροζ συννεφάκι στο οποίο έχετε κατοικοεδρεύσει, αρχίζει να γκριζάρει, γιατί δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα έρθει και η διαφωνία. Και ναι, ο πρώτος καβγάς είναι γεγονός.

Μπορεί ο λόγος να μην είναι σημαντικός, αλλά η κόντρα μεταξύ σας μπορεί να καταλήξει το λιγότερο εκνευριστική. Όλα αυτά τα σκέφτηκα, αγαπημένε μου αναγνώστη, και τα μοιράζομαι μαζί σου, μετά από μια συζήτηση που είχα με φίλες μου. Μια από αυτές, συζεί με τον καλό της και ενώ στην αρχή δεν έβλεπε την ώρα να ζήσουν κάτω από το ίδιο σπίτι, τώρα δεν αντέχει να μαζεύει τα ρούχα που εκείνος αφήνει από εδώ κι από εκεί, το γεγονός ότι αφήνει άπλυτα τα σκεύη που χρησιμοποιεί στον νεροχύτη, το ότι μπορεί να πέφτει να κοιμηθεί χωρίς καν να πει μια καληνύχτα και να δώσει ένα φιλί. Μπορώ να σου αναφέρω χίλιες δυο αιτίες που μπορεί να φέρουν τσακωμό.

Γιατί για παράδειγμα του τηλεφωνείς και δεν απαντά, γιατί πάτησε πάνω στο πάτωμα ενώ πριν λίγο είχες σφουγγαρίσει, γιατί δεν σε αφήνει να δεις με την ησυχία σου τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Άπειρες αφορμές για τσακωμό, που σου μαυρίζουν την ψυχή και κάπου εκεί αρχίζεις να αναρωτιέσαι που πήγαν εκείνα τα συναισθήματα που ένιωθες στην αρχή. Μη σκας. Οι καυγάδες δεν είναι απαραίτητα κακοί. Διώχνουν την ένταση βεβαίως, αλλά και από την άλλη μπορούν να φέρουν πιο κοντά ένα ζευγάρι. Προφανώς και τα πάντα σε μια σχέση δεν γίνεται να είναι ιδανικά. Εκεί σε θέλω όμως, στα δύσκολα, όταν έρχονται τα ζόρια και οι διαφωνίες , να αποδείξεις τι σημαίνει για σένα ο άλλος.

Γι αυτό να μαλώνετε, αγαπημένε μου. Γιατί έτσι θα διορθώσετε τα κακώς κείμενα, έτσι θα καταλάβετε περισσότερο τον χαρακτήρα του άλλου και θα μπορέσετε να κατανοήσετε τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντι σας και που μοιράζεστε τη ζωή σας. Μαθήματα παίρνει κανείς από τους καυγάδες, γι αυτό μην κρατάτε μέσα σας ότι σας βαραίνει. Βγάλτε το, ξεφορτωθείτε το, μοιραστείτε τα θέματα που σας απασχολούν και στο τέλος κερδισμένοι θα βγείτε. Να μου το θυμηθείτε…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.