Ταξιδιάρα ψυχή

Αν κάτι λατρεύω σε αυτή τη ζωή, δεν είναι άλλο εκτός από τα ταξίδια. Μπορεί να χρειαστεί να μην βγαίνεις σε καθημερινή βάση, μπορεί να στερηθείς πράγματα, τα οποία προφανώς και θέλεις να κάνεις, απλά και μόνο για να καταφέρεις να μαζέψεις χρήματα, έτσι ώστε να μπορέσεις να πας κάποιο ταξίδι. Αξίζει όμως 100% η όποια θυσία κι αν κάνεις. Αν με ρωτάς, νομίζω ότι σε ταξίδια θα πρέπει να σπαταλάμε όλα μας τα λεφτά. Γιατί μόνο μέσα από αυτά, καταφέρνει κάποιος να γεμίζει από εικόνες, εμπειρίες, γνωρίζει άλλους τόπους, διαφορετικές κουλτούρες, ανθρώπους, νοοτροπίες.

Γιατί αν δεν είναι όμορφο να ετοιμάζεις μια βαλίτσα, να παίρνεις αυτοκίνητο, τρένο, πλοίο ή αεροπλάνο για να ταξιδέψεις σε έναν τόπο που πάντα ονειρευόσουν, ένα μέρος που σου κέντριζε το ενδιαφέρον, ε, τότε τι είναι; Είναι τυχαίο, που όταν κάτι άσχημο απασχολεί το μυαλό μας, τότε έρχονται στη μνήμη μας μέρη τα οποία επισκεφτήκαμε, ηλιοβασιλέματα που χαρήκαμε, θάλασσες που βουτήξαμε, βουνά που ανεβήκαμε; Δεν είναι καθόλου, πίστεψε με. Κι αυτό γιατί, η κάθε ταξιδιωτική μας εμπειρία είναι ανεκτίμητης αξίας. Γιατί μέσα σε λίγες ημέρες, όσο διαρκεί ένα ταξίδι δηλαδή, καταφέρνεις να ακούσεις, να μυρίσεις, να γευτείς, να αγγίζεις, να παρατηρήσεις τα πάντα στο μέρος όπου είσαι. Αυτά έλεγα σε ένα φίλο μου, ο οποίος μου έλεγε πως έχει καιρό να ταξιδέψει, πως του έχει λείψει να πάει κάπου, με την διαφορά ότι εκείνο που ήθελε δεν ήταν τίποτα από τα παραπάνω που σου περιέγραψα, απλά ήθελε να πάει κάπου, απλά για να…κοιμηθεί.

Πραγματικά εκείνη την στιγμή δεν τον κατάλαβα, γιατί στο μυαλό μου τα ταξίδια είναι φουσκάλες στα πόδια από το πολύ περπάτημα, εξάντληση μέχρι τέλους για να προλάβεις να δεις όλα τα αξιοθέατα, γύρισμα σε στενά και δρόμους από το πρωί μέχρι το βράδυ, μη τυχόν και σου ξεφύγει κάτι και δεν το δεις. Γι αυτό θεωρώ λάθος να ξεκινάει κάποιος να πάει ένα ταξίδι με σκοπό μόνο να κλειστεί σε ένα ξενοδοχείο και να κοιμηθεί, αφού το ίδιο μπορεί κάλλιστα να το κάνει και στο σπίτι του, δωρεάν κιόλας. Γιατί αν πας σε ένα μέρος, εντός ή εκτός Ελλάδας και δεν περπατήσεις όλη την πόλη, ποιο το νόημα να μπεις στη διαδικασία; Από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, κανείς ποτέ δεν κατάλαβε, δεν ένιωσε το ρυθμό μιας περιοχής. Δε λέω, καλή και άγια η ξεκούραση, αλλά όχι στα ταξίδια βρε παιδιά. Αν έχεις την ευκαιρία, χρονική και οικονομική να την «κάνεις» για άλλη Γη, για άλλα μέρη, φρόντισε να γεμίσεις αλλιώς μπαταρίες, να ξεκουράσεις την ψυχή σου, να αδειάσεις το μυαλό σου, να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και την ρουτίνα. Άνοιξε την ψυχή, τα μάτια και την καρδιά σου και ταξίδεψε. Μόνο έτσι αξίζει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.