Τελικά, τι είπε ο κόσμος;

Δεν μου αρέσει να κρίνω, αλλά νομίζω ότι η κατάσταση για ορισμένους έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Το βλέπω παντού. Εδώ στην πόλη, χαζεύοντας τηλεόραση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βλέπω ανθρώπους να έχουμε μετατραπεί σε ανθρωπάκια. Και τι εννοώ;

Προφανώς και ο καθένας έχει τη γνώμη μου, αλλά είναι δυνατόν να έχεις γνώμη και άποψη για όλα και να σχολιάζεις; Αφορμή για τη σκέψη μου αυτή στάθηκε ένα περιστατικό που είδα στο δρόμο και με πείραξε. Γιατί στη θέση της κοπέλας που έγινε αντικείμενο σχολιασμού από μια παρέα αγοριών, επειδή φορούσε ένα παντελόνι που κάποιοι θεώρησαν πως λόγω παραπάνω κιλών δεν της επιτρέπεται να το φοράει, μπήκα κι εγώ.

Και νομίζω καλό θα ήταν να έμπαινε κάθε άνθρωπος με λίγο μυαλό στη διαδικασία να σκεφτεί ότι επειδή κάτι δεν είναι σε εμάς αρεστό και μη αποδεκτό, δεν θα πρέπει να είναι και κατακριτέο. Η αλήθεια είναι, αγαπημένε μου αναγνώστη, πως σε όλους μας, λίγο πολύ, αρέσει να κουτσομπολεύει. Τον κουτσομπόλη όμως τον αγάπησε κανείς; Εδώ είναι το θέμα. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία όμως να κριτικάρουμε τους πάντες και τα πάντα; Νομίζω ότι ένας λόγος ίσως να είναι και ο φόβος. Φόβος για το διαφορετικό.

Μπορεί και από ανασφάλεια ή ζήλια. Πολλοί πάντως νιώθουν καλύτερα όταν βγάζουν χολή για κάποιον τρίτο, γιατί έτσι ξεπερνούν τα δικά τους θέματα, νιώθουν καλύτερα. Δεν ξέρω αν οι άνθρωποι που κρίνουν και κατακρίνουν χωρίς σκέψη κρύβουν κάποια κακία μέσα τους.

Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι βλέπουν μόνο όσα θέλουν εκείνοι να δουν. Εκείνο που τους συμφέρει. Δε λέω, η κριτική καμιά φορά μπορεί να αποδειχθεί και εποικοδομητική, να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, αλλά νομίζω πρέπει να έχει και όρια. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε πέσει «θύματα». Το θέμα είναι γιατί να μας νοιάζει τι θα πει ο κάθε ένας για εμάς; Γιατί να μας ενδιαφέρει τι σκέφτεται; Σημασία, αγαπημένε μου, έχει να τα έχουμε εμείς καλά με τον εαυτό μας, κι άσε τους άλλους να σε βλέπουν όπως εκείνοι θέλουν. Είναι αδύνατον να μπορέσεις να τους αποδείξεις το αντίθετο, όταν εκείνοι πιστεύουν κάτι άλλο για το πρόσωπο σου.

Και στην τελική, γιατί να προσπαθήσεις να αποδείξεις σε κάποιους για το τι είσαι; Αρεστοί δεν μπορεί να είμαστε σε όλους, νομίζω ότι με την παραδοχή αυτή θα πρέπει να ξεκινάμε όπως και με το γεγονός ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε την κριτική. Ας παραμείνουμε εμείς αυτό που είμαστε και ας κατανοήσουμε ότι τη γνώμη του άλλου δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Ε, δεν θα σκάσουμε κιόλας…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.