Τι σου ζητήσαμε; Μια καλημέρα…

Μπαίνεις μέσα σε ένα μαγαζί. Λες καλημέρα, συνοδευόμενη με ένα φαρδύ χαμόγελο και μέσα στην τρελή χαρά, λες και μόλις είχε πιάσει το Τζόκερ. Ο καταστηματάρχης ούτε σηκώνει το βλέμμα του να σε κοιτάξει. Είναι πίσω από την ταμειακή του μηχανή και κάνει τους υπολογισμούς τους πάνω σε ένα τετράδιο.

Δεν σου ανταποδίδει την καλημέρα, παρά μόνο δίνει εντολή στην κοπέλα που έχει και δουλεύει εκεί για να σε εξυπηρετήσει. Σκέφτεσαι πως μπορεί ο άνθρωπος να έχει τα νεύρα του, κάτι κακό να του συμβαίνει, μπορεί έτσι να ξύπνησε κακόκεφος βρε αδελφέ. Γιατί όμως η κακοκεφιά του άλλου να επηρεάσει και εσένα; Γιατί πώς να το κάνουμε, αγαπημένε μου αναγνώστη, για να ξεκινήσει μια μέρα, την θέλει την καλημέρα της. Είναι δυνατόν να ξυπνήσεις και να μην καλημερίσεις το παιδί σου; Να μην καλημερίσεις τον σύντροφο σου;

Να βγεις έξω από το σπίτι και να μην καλημεριστείς με τον γείτονα, και ας σου σπάει τα νεύρα που αφήνει καμιά φορά δυνατά το ραδιόφωνο και σε ξεκουφαίνει. Είναι δυνατόν να μπεις σε ένα μαγαζί να ψωνίσεις και να μην πεις καλημέρα; Να έρθει κάποιος στο γραφείο σου και αντ’ αυτού να του γυρίσεις την πλάτη; Τώρα θα μου πεις τι έπαθα και ασχολούμαι με αυτό το θέμα. Άλλη όρεξη, θα σκέφτεσαι, δεν έχουμε πρωί -πρωί, να παίρνουμε τους δρόμους και τα σοκάκια και καλημερίζουμε όποιον βρούμε.

Σκέφτομαι όμως, αγαπημένε μου, πως δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να ξεκινάει η μέρα σου από μια ευχή. Θετική ενέργεια δεν χρειαζόμαστε για να ξεκινήσει καλά η μέρα; Ε, ας την λέμε τότε, ακόμη και με το ζόρι. Μια καλημέρα είναι αυτή, πες την και ας πέσει κάτω, δεν συνηθίζουμε να λέμε; Ε, ας το κάνουμε και πράξη. Ας ξεκινήσουμε μοιράζοντας μια καλημέρα. Ανάμεσα σε υποχρεώσεις, τρέξιμο, δουλειά, βρες λίγο χρόνο να ανταλλάξεις μια καλημέρα.

Σιγά το χρόνο που θα σου πάρει, σκέψου όμως τι χαρά και διάθεση θα προσφέρεις με μια τόσο μικρή λέξη. Είναι ωραίο να δείχνεις στον άλλον το ενδιαφέρον σου, ότι τον νοιάζεσαι, τον υπολογίζεις και τον σκέφτεσαι. Επειδή λοιπόν δεν είναι μόνο θέμα ευγένειας, αλλά ευαισθησίας και καλοσύνης, ας αρχίσουμε να δίνουμε και να παίρνουμε καλημέρες. Σε μια εποχή που έχουμε κλειστεί ο καθένας στον εαυτό του, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουμε πάλι να βρίσκουμε την καλή πλευρά του εαυτού μας. Θα μου πεις ότι από μια «καλημέρα» θα ξεκινήσει αυτό; Θα είναι μια αρχή… Καλημέρα, αγαπημένε μου αναγνώστη!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.