Την κακία σου και σε άλλη παραλία

«Λογομάχησα» πριν λίγες ημέρες με έναν φίλο μου, γιατί θεώρησε ότι μια αντίδραση μου, στα λεγόμενα ενός τρίτου, ήταν προϊόν προκατάληψης μου απέναντι του. Το συγκεκριμένο άτομο, για να σου δώσω να καταλάβεις, που θα το πάει, που θα το γυρίσει, πάντα θα βρει να πετάξει κάτι για να θίξει το θέμα των κιλών. Κι άντε να είναι κάποιος σαν κι εμένα που δεν παίρνει και χαμπάρι από τέτοιες ειρωνείες και δεν δίνει και σημασία. Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν χρόνια με το θέμα των κιλών τους και προφανώς δεν το λες και πρέπον κάποιος να σε «χτυπάει» εκεί που πονάς. Κι άντε την πρώτη φορά κάποιος καλοπροαίρετος να θεωρήσει ότι μπορεί κάποιος να το πει με καλή πρόθεση.

Όταν κάτι επαναλαμβάνεται και μάλιστα φαίνεται από τον τόνο της φωνής του ότι κάποιος ειρωνεύεται, ε, δεν μπορείς να κάνεις για πάντα τα στραβά μάτια. Κάποια στιγμή θα αντιδράσεις. Αφού σου είναι ξεκάθαρο βρε αδελφέ. Στο «πετάει» ο άλλος μέσα στο μούτρα. Δεν μπορείς να κάνεις ότι δεν κατάλαβες. Δεν μπορεί να προσποιείσαι ότι δεν έπιασες το «νόημα» των λεγομένων του άλλου. Δεν μπορείς να κάνεις ότι δεν κατάλαβες τις προθέσεις ενός τρίτου, όταν τον έχεις απέναντι σου, βλέπεις το σώμα του να «μιλά» και ακούς ολοκάθαρα τα λόγια που σου λέει. Άθελα δεν γίνεται τίποτα, δόξα τω Θεό το ελληνικό λεξικό έχει χίλιες δυο λέξεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εκφράσεις αυτό που θες. Αν χρησιμοποιήσεις τις λάθος, το κάνεις εν γνώσει σου.

Δεν μπορεί κάποιος να κρύβεται πίσω από φράσεις του τύπου «Έλα, πλάκα κάνω» ή «Χωρίς παρεξήγηση». Αφού ξέρεις ότι ο άλλος έχει κάποια τρωτά σημεία, γιατί πρέπει εσύ σώνει και ντε να του τα υπενθυμίσεις και μάλιστα με τρόπο που δεν κολακεύει ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό; Γι αυτό θύμωσα με τον φίλο μου. Γιατί είναι καλοπροαίρετος σε βαθμό κακουργήματος. Δεν πιάνει το νόημα που κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Εγώ πάλι όταν αντιλαμβάνομαι την ειρωνεία, την «διπλωματία» ή την πρόθεση κάποιου να με προσβάλλει, μιλάω και αντιδρώ. Το ίδιο να κάνεις κι εσύ. Δεν είσαι υποχρεωμένος να γίνεται αποδέκτης των κόμπλεξ του οποιουδήποτε ή της κακίας που τεχνηέντως προσπαθεί να καλύψει πίσω από λέξεις. Να μιλάς και να αντιδράς, να παρεξηγιέσαι, κι ας παρεξηγιούνται και οι άλλοι. Αν ο άλλος δεν χρωστάει καλή κουβέντα, που λέμε, ας πάρει την κακία του κι ας την μεταδώσει κάπου αλλού. Πάντως όχι σε σένα και σε μένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.