Το χαμόγελο

Τις προάλλες, ένα ζευγάρι ξένων που περιπλανιόταν στους δρόμους της πόλης, θέλησε να ρωτήσει κάτι, να πάρει μια πληροφορία από έναν συμπολίτη. Ο καημένος, δεν ήξερε να μιλάει κάποια ξένη γλώσσα, δεν μπόρεσε ούτε να καταλάβει, αλλά ούτε να απαντήσει στο ερώτημα τους, ωστόσο τους χάρισε το πιο ωραίο χαμόγελο του. Κι αν με ρωτάς, αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Γιατί οι τουρίστες, κάπου παρακάτω, θα έβρισκαν την απάντηση που ήθελαν. Όμως όταν γυρίσουν πίσω στη χώρα τους, εκείνο που θα τους έχει μείνει είναι το χαμόγελο αυτού, που μπορεί να μην συνεννοήθηκαν με τα λόγια, αλλά μίλησαν τα μάτια και τα χείλη τους. Και με αφορμή αυτό το γεγονός, αγαπημένε μου αναγνώστη, σκεφτόμουν πόσο καθαριστικός παράγοντας για πολλά ζητήματα είναι το χαμόγελο, ξέρεις εκείνη η κίνηση που κάνει το στόμα και φαίνονται τα δόντια σου, αν το έχεις ξεχάσει, που μπορεί να σε βοηθήσει, οπουδήποτε κι αν βρεθείς.

Γιατί μη μου πεις, πως όταν έχεις αντικρίσει ένα χαμογελαστό πρόσωπο, δεν έχεις νιώσει μια θετική ενέργεια. Συμβαίνει. Όταν και όποτε χαμογελάμε, γιατί στις μέρες μας σπανίζει πλέον κι αυτό, αυτομάτως δείχνουμε ένα πρόσωπο πιο φιλικό, ο άλλος μας αποδέχεται με μεγαλύτερη δεκτικότητα, φαινόμαστε πιο εξωστρεφείς. Σκέψου, πόσες φορές στη δουλειά σου, στο δρόμο έξω, πέτυχες κάποιον που σου ζήτησε την βοήθεια σου. Θυμήσου, σε ποιον ανταποκρίθηκες καλύτερα; Μα φυσικά σε εκείνον που σου χαμογέλασε, που σου μίλησε ευγενικά, που εξέπεμψε μια θετική αύρα και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να κερδίσει την βοήθεια σου. Γι αυτό προτείνω να προσπαθήσουμε και πάλι να βρούμε το χαμένο μας χαμόγελο. Κι όταν με το καλό το βρούμε, να το χαρίζουμε απλόχερα στους γύρω μας. Γιατί έτσι φεύγουν τα νεύρα.

Έτσι απομακρύνεται η ένταση. Έτσι δεν θα υπάρχει λόγος να συγκρουστείς. Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε να ακολουθήσουμε μια θετική στάση ζωής. Να το κάνουμε από επιλογή βρε αδελφέ. Να γίνουμε πιο ζεστοί, πιο ανθρώπινοι, πιο ευχάριστοι. Να διώξουμε αυτό το μουρτζούφλικο ύφος από το πρόσωπο μας που μας μετατρέπει σε εχθρικά και μίζερα πλάσματα. Όλοι μας θα βγούμε κερδισμένοι από αυτό, πίστεψέ με. Η χαρά είναι μεταδοτική. Σήμερα θα χαμογελάσεις εσύ, θα εμπνεύσεις κάποιον, αυτός ο άλλος θα εμπνεύσει κάποιον άλλον, κι έτσι από κατσούφικα πλάσματα, ποιος ξέρει, από μέρα σε μέρα, να μεταμορφωθούμε σε πραγματικά χαρούμενα. Γι αυτό λέω να αφήσουμε τα μούτρα και να φορέσουμε το πιο όμορφο, λαμπερό μας χαμόγελο, να βγούμε εκεί έξω και να μεταφέρουμε θετική ενέργεια. Τι λες;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.