15΄ πιο κοντά Τρίκαλα-Θεσσαλονίκη

Υπογράφεται η σύμβαση για το έργο της Παράκαμψης Λάρισας στο τμήμα από την Γεωργική Σχολή (πριν την είσοδο της πόλης όπως πάμε από τα Τρίκαλα) μέχρι τη γέφυρα του Πηνειού.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι Τρικαλινοί που θέλουν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη (… και επιστροφή!) ξεχνάνε την ταλαιπωρία της κίνησης και των φαναριών μέσα στην πόλη της Λάρισας. Το τμήμα που υπολείπεται για να «κουμπώσει» με το ήδη υπάρχον τμήμα του Περιφερειακού είναι μήκους 1,56 χλμ. και η σύμβασης κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 11,68 εκατ. με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας (2014-2020). Αναμένεται ο δρόμος να παραδοθεί πριν την άνοιξη του 2019, οπότε και ο χρονοαπόσταση Τρίκαλα-Θεσσαλονίκη θα μειωθεί κατά 15-20΄.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός σημειώνει ότι «πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας διότι ολοκληρώνει τον δακτύλιο της Λάρισας και αποσυμφορεί την κυκλοφορία εντός της πόλης, δημιουργώντας νέα δεδομένα για τους πολίτες».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ειδικότερα προβλέπεται:

(Α) Η κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 1,56km, με διαχωρισμένη κυκλοφορία και δύο (2) λωρίδες ανά κατεύθυνση.

(Β) Η διαμόρφωση κυκλικού κόμβου στην αφετηρία της αρτηρίας, που τοποθετείται στον υφιστάμενο κόμβο επί της οδού Ιωαννίνων.

(Γ) Η κατασκευή τρισκελούς σηματοδοτούμενου ισόπεδου κόμβου (1ος Ι.Κ.), στη Χ.Θ. 0+280, που μέσω της παράπλευρης οδού SR3 εξασφαλίζει τη σύνδεση με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Επιπλέον σε αυτή την οδό συνδέεται και η παράπλευρη οδός SR4 που εξυπηρετεί τις παρακείμενες εκτός σχεδίου ιδιοκτησίες.

(Δ) Η κατασκευή τρισκελούς σηματοδοτούμενου ισόπεδου κόμβου (Ι.Κ. ΔΕΥΑΛ), στη Χ.Θ. 1+345, με τον οποίο εξασφαλίζεται η σύνδεση με τη ΔΕΥΑΛ καθώς και η πρόσβαση σε χώρο στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της ΔΕΥΑΛ.

(Ε) Η κατασκευή πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου, μεταξύ της αρτηρίας και του αντιπλημμυρικού αναχώματος, συνολικού πλάτους 4,5μ. και μήκους 1,15km, που εκτείνεται από τον 1ο Ι.Κ. μέχρι τον Ι.Κ. της ΔΕΥΑΛ.

(ΣΤ) Η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της αρτηρίας με την οδό Λαγού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.