Έκοψαν το ρεύμα σε κτηνοτρόφο μητέρα ενός παιδιού – Αρνήθηκαν διακανονισμό, το Σεπτέμβριο είχε καεί ο στάβλος τους!

Στα όρια της αναλγησίας φαίνεται πως κινήθηκε η ΔΕΗ απέναντι σε ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων από τη Φαλάνη το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες μετά από τη μεγάλη ζημιά που υπέστησαν το περασμένο Φθινόπωρο όταν και κάηκε ο στάβλος τους.

Όπως καταγγέλλεται στο onlarissa.gr, χθες Τρίτη, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην κτηνοτροφική μονάδα, αφήνοντας κυριολεκτικά χωρίς νερό 260 ζώα!

Το ζευγάρι των κτηνοτρόφων τον περασμένο Σεπτέμβριο είδε την περιουσία του να καταστρέφεται, αφού μία πυρκαγιά προκάλεσε τεράστιες ζημιές, άνω των 60.000 ευρώ στη μονάδα τους. Μετά τη φωτιά η 34χρονη νοσηλεύτηκε δύο φορές στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Έκτοτε προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, αφήνοντας ωστόσο πίσω κάποιες υποχρεώσεις.

Μία εξ’ αυτών ήταν το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε περίπου 5.440 ευρώ.

Η 34χρονη κτηνοτρόφος, μητέρα ενός παιδιού, υποστηρίζει πως επισκέφθηκε τη ΔΕΗ και ζήτησε διακανονισμό, δηλώνοντας μάλιστα πρόθυμη να καταβάλει από το υστέρημά της 1.000 ως προκαταβολή, ζητώντας το υπόλοιπο ποσό να πληρωθεί σε δόσεις.

Όπως εξηγεί όμως, η ΔΕΗ δε μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στο αιτήμά της!

Αντίθετα, σήμερα έκοψε το ρεύμα στη μονάδα, φέροντας στο χείλος της καταστροφής το κτηνοτροφικό ζευγάρι. «Αν μείνω χωρίς ρεύμα, αύριο θα πρέπει να σφάξω τα ζώα μου» λέει χαρακτηριστικά η 34χρονη.

Ήδη πάντως, το ζευγάρι έχει απευθυνθεί σε τοπικούς φορείς ζητώντας όχι ελεημοσύνη, αλλά μία ελάχιστη κατανόηση και έναν διακανονισμό ώστε να συνεχίσει να εργάζεται.

Σημειώνεται πως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΚΟΚΚΑΛΗ
Σε ανάρτησή του σχετικά με την περιπέτεια κτηνοτρόφων από τη Φαλάνη, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Βασίλης Κόκκαλης, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε μία κτηνοτροφική μονάδα στη Φαλάνη αφήνοντας ουσιαστικά μετέωρα 260 ζωντανά, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την αριστεία και την ανάπτυξη η κυβέρνηση Μητσοστάκη.

Είναι η ίδια η ΔΕΗ που επαίρεται για τα κέρδη που εμφανίζει πλέον και ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και την ίδια ώρα, αρνείται να κάνει διακανονισμό σε ένα ζευγάρι βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων, που μάλιστα χτυπήθηκαν αλύπητα από τη μοίρα.
Φέρνω το θέμα άμεσα στη βουλή.

Πηγή: newsroom onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.