Η συγκινητική ιστορία των δίδυμων μωρών ενός Τρικαλινού ζευγαριού

Συγκινεί η συγκλονιστική ιστορία ενός Τρικαλινού ζευγαριού, που τα δίδυμα μωράκια τους που γεννήθηκαν πρόωρα, χρειάστηκε να χωρίσουν για να επιζήσουν και τώρα ύστερα από αρκετούς μήνες είναι και πάλι μαζί. Μια ιστορία που στέλνει σε όλους μας πολλαπλά μηνύματα θάρρους, αγώνα, επιμονής.

Η αφήγηση του πάτερα τους των δύο βρεφών Ιωάννη Πλεξίδα είναι χαρακτηριστική και προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όποιον την ακούσει:

«Δίνουμε καθημερινά μάχη και θα συνεχίσουμε να δίνουμε για αρκετό καιρό απ’ ό,τι φαίνεται. Γι’ αυτό και επέλεξα να βγάλω τη φωτό με τα δίδυμά μας. Γεννήθηκαν πρόωρα. Την τρίτη μέρα μετά τη γέννησή τους χωρίστηκαν. Το αγόρι παρέμεινε στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Ν. Λάρισας, ενώ το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, στη Θεσ/νικη, καθώς δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό στη Λάρισα. Έδωσαν μάχες, αγωνίστηκαν, γνώρισαν ήττες και νίκες και μαζί μ’ αυτά η μητέρα τους κι εγώ (Καθημερινά φεύγαμε από Τρίκαλα και ταξιδεύαμε Λάρισα-Θεσ/νικη-Λάρισα για να δώσουμε μητρικό γάλα και να τα δούμε). Ψυχολογικά, σωματικά, οικονομικά γίναμε ράκη» μας λέει και προσθέτει «Όμως παίρναμε δύναμη από τους μικρούς αγωνιστές της ζωής. Πέντε μήνες μετά, και αφού πήγαν όλα καλά, συναντήθηκαν και πάλι. Το πρώτο που έκαναν ήταν να αγγίξει το ένα το άλλο. Ανέβασα τη φώτο επειδή αυτές οι ψυχές μου δίδαξαν τι σημαίνει να δίνεις μία μάχη. Ας τα αφήσουμε όλα πίσω μας. Ας δώσουμε όλοι τη μάχη. Ας βγούμε νικητές για εμάς και για τους άλλους, τους δικούς μας άλλους και τους ξένους άλλους. Αυτό έχει σημασία τώρα. Τίποτα άλλο. Αφού περάσουν όλα και αφού σώσουμε/σωθούμε όσο περισσότερους/οι γίνεται, θα έχουμε χρόνο για τα μικρά και τα ασήμαντα. Τώρα προέχει ο αγώνας για τη ζωή. Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι» τονίζει.

Πηγή: trikalain.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.