Οικογένεια για… μετάλλιο

Αν στους Ολυμπιακούς Αγώνες βραβεύεται η υπέρβαση και η προσπάθεια τότε σίγουρα μια οικογένεια από τη Λάρισα άξιζε ένα… μετάλλιο. Με καλή αποταμίευση παρά τη δύσκολη εποχή και πολύμηνη σκληρή προετοιμασία ο Θωμάς Γεωργιάδης με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά κατάφεραν να βρεθούν από την αρχή ως και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην καρδιά του Ρίο, στην Κόπα Καμπάνα.
Η «Ε» τους πέτυχε χθες το βράδυ υπό την επήρεια του τζετ λαγκ, με κλειστές τις βαλίτσες και με νωπές ακόμα τις αναμνήσεις από το ταξίδι ζωής. Αφού παρακολουθήσαμε – όπως και όλη σχεδόν η υφήλιος -την υπό βροχή τελετή λήξης ψάχναμε κάποιες… ασκούπιστες σταγόνες από τη χώρα του καφέ και της σάμπας. Έστω και μέσω μιας περιγραφής, τις νιώσαμε…
«Είχα πρωτοπάει πριν από 12 χρόνια και εντυπωσιάστηκα. Έκτοτε το είχα υποσχεθεί στη γυναίκα μου και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ένα στοίχημα για όλη την οικογένεια» λέει στην «Ε» ο πατέρας της οικογένειας. Εδώ και καιρό άρχισαν να προετοιμάζονται καθώς «μόνο εύκολο δεν ήταν όπως αντιλαμβάνεστε. Η προετοιμασία μας ήταν πολύ δύσκολη. Μέχρι και πριν από μερικούς μήνες η Ελλάδα δεν είχε βρει επίσημο μεταπωλητή για να κλείσουμε όσα χρειαζόμασταν. Κάποιος που ήθελε να οργανώσει την εκδρομή του από την Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει τη χώρα στα επίσημα ταμπλό που τον ενδιέφεραν».
Έτσι νοίκιασε πριν από 11 μήνες ένα διαμέρισμα και έκλεισε μόνος του όλα τα εισιτήρια που τον ενδιέφεραν για να ζήσει την εμπειρία. «Συγκριτικά αν το έκανες αργότερα απ’ ό,τι το έκανα εγώ θα έπρεπε να πληρώσεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ» τόνισε.
Παρακολούθησαν την τελετή έναρξης, αγώνες μπιτς βόλεϊ μπροστά στην παραλία που έμεναν, είχαν την τύχη να δούν παγκόσμια ρεκόρ στον στίβο αλλά και να πανηγυρίσουν από κοντά το μετάλλιο του Πετρούνια.
«Ήταν μια σπουδαία εμπειρία η οποία δεν ορίζεται μόνο στα αγωνιστικά πλαίσια. Είδαμε πώς είναι να ζεις με τελείως διαφορετική κουλτούρα από αυτήν που έχουμε συνηθίσει. Οι Βραζιλιάνοι χαίρονται πολύ τη στιγμή και μπορεί να έχουν τα όποια οικονομικά προβλήματα αλλά χορεύουν και γλεντούν» και συνεχίζει με πιο πρακτικά ζητήματα: «Οι τιμές ήταν όπως και στην Ελλάδα. Τα γαλακτοκομικά τους ήταν πιο ακριβά. Στο θέμα της ασφάλειας ένιωθες διαρκώς γύρω σου πως υπήρχε αστυνομία και στρατός. Δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα», ενώ για την καθαριότητα για την οποία πολλά γράφτηκαν «ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και οι Βραζιλιάνοι το κέρδισαν καθώς ήταν καθαροί όλοι οι χώροι του Ρίο».
Τον ρωτάμε τι κράτησε η οικογένειά του από αυτό το ταξίδι και εξηγεί πως «κρατήσαμε το στοιχείο της διαφορετικότητας, είναι σπουδαίο. Αυτό άλλωστε προβλήθηκε και αυτό ήταν το σημαντικότερο. Ημασταν σε μια χώρα που όλοι είναι διαφορετικοί αλλά είναι ταυτόχρονα ίδιοι. Είναι σπουδαίο να το έχει μέσα του αυτό ένας λαός και δεν γίνεται να το αποβάλει γιατί το έχει στο DNA του.
Υπάρχουν μαύροι, ξανθοί, φυλές από το Περού, Ευρωπαίοι, Σουηδοί με γαλανά μάτια, άνθρωποι απ΄ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης αλλά δεν υπάρχει αλλαγή στη συμπεριφορά. Ακόμα και οικονομικά να είναι κάποιος καλύτερος από τον άλλο δεν το δείχνει όπως εδώ στην Ελλάδα.
Το είπε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ πως είμαστε όλοι Βραζιλιάνοι. Αυτό που έκαναν οι Καριόκας με το μήνυμα που έστειλαν. Μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακή η τελετή όσο ήταν και σε άλλες Ολυμπιάδες όπως για παράδειγμα της Αθήνας αλλά έστειλαν ένα μήνυμα οικολογικό και ανθρώπινο. Αυτό κρατάμε εμείς…» κατέληξε.

Εμείς από την πλευρά μας τώρα το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι το εξής: Άντε και στο Τόκιο το 2020…
– See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/125568-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%E2%80%A6-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BF.html#sthash.2fwQOAWb.dpuf

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.