Λάρισα: Σήμερα αναμένεται να «πέσει» η αυλαία στη δίκη των αναρχικών

Σήμερα αναμένεται η απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για τους τρεις κατηγορούμενους αναρχικούς που συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη για τρομοκρατικές πράξεις.

Στην τελευταία δικάσιμο είχαν απολογηθεί οι κατηγορούμενοι και ακολούθησε η αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος είχε προτείνει την ενοχή δύο εκ των τριών κατηγορουμένων και συγκεκριμένα ενός 35χρονου και μιας 22χρονης οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την έκρηξη στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στις 8 Φεβρουαρίου του ’22. Την ίδια μέρα συνελήφθη και ο τρίτος κατηγορούμενος – ένας 35χρονος- για απλή συνέργεια σε τρομοκρατική πράξη κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και εκρηκτικών για την παράνομη κατοχή όπλου (πιστολιού) από κοινού.

Ωστόσο οι περισσότερες κατηγορίες βαραίνουν τον πρώτο κατηγορούμενο ο οποίος ως «αρχηγός» της «Αναρχικής Δράσης» φέρεται να διέπραξε από το 2020 μέχρι το 2022 πέντε αξιόποινες πράξεις.

Σήμερα, η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για ν’ ακολουθήσει η απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως και στις προηγούμενες δικασίμους (θυμίζουμε ότι η δίκη ξεκίνησε στις 4 Απριλίου) αναμένεται ισχυρή αστυνομική δύναμη τόσο έξω όσο και μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο ενώ μέσα στην αίθουσα που διεξάγεται η δίκη αναμένεται να δώσουν το παρόν αλληλέγγυοι για να στηρίξουν τους κατηγορουμένους.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.