Παιδιά έριξαν κροτίδες σε σπίτι –«Το κάναμε για πλάκα»

Έντεκα παιδιά, ηλικίας από 15 έως 20 ετών, θέλησαν να κάνουν ένα αστείο, «για πλάκα» σύμφωνα με συνήγορό τους, αλλά στην πορεία «χάθηκε ο έλεγχος» και βρέθηκαν τελικά κατηγορούμενοι, ορισμένοι εξ αυτών με σοβαρές κατηγορίες σε βάρος τους, μεταξύ των οποίων η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η έκρηξη, η φθορά ξένης ιδιοκτησίας και η συναυτουργία για κάποια από τα υπόλοιπα παιδιά.

Τρία από τα πέντε παιδιά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία, βρέθηκαν χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Αυ­τόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, με την πρό­εδρο του Δικαστηρίου να αίρει την κράτηση «με πολύ μεγάλη επιείκεια» όπως τόνισε χαρακτη­ριστικά στους τρεις νεαρούς που θα δικαστούν τις επόμενες ημέρες, έπειτα από την αναβολή που ζήτησε και έλαβε ο δικηγόρος τους.

Κάτω από συνθήκες που ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, προχθές βράδυ, τα έντεκα παι­διά που είναι κάτοικοι του ίδιου χωριού -στον ομώνυμο Δήμο- πήγαν στο σπίτι 69χρονου συγ­χωριανού τους. Εκεί, σύμφωνα με την ανακοί­νωση της ΕΛ.ΑΣ. «προκάλεσαν φθορές στην αυλόπορτα του αύλειου χώρου της οικίας, την οποία ξήλωσαν από τη θέση της, σε δύο σταθμευμένα I Χ.Ε. ιδιοκτησίας του καθώς και πυρο­δότησαν κροτίδες τις οποίες είχαν τοποθετήσει στην κύρια θύρα εισόδου της κατοικίας οι οποίες προκάλεσαν έκρηξη και φθορές επί αυτής».

Το ζευγάρι των ενοίκων τρομάζοντας από τις εκρήξεις των κροτίδων κάλεσε την Λ.ΑΣ. με αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τα 5 παιδιά, ηλικίας από 16 έως 20 ετών και σχηματίζοντας παράλληλα δικογραφία σε βάρος άλλων 6 παιδιών, ηλικίας από 16-19 ετών.

Οι δύο 16χρονοι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθότι ανήλικοι, ενώ οι άλλοι τρεις παραπέμφθηκαν χθες ενώπιον του Αυτοφώρου Δικαστηρίου. Μετά και την αναβολή της δίκης, τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για το «αστείο» για το οποίο εις εκ των συνηγόρων δήλωνε χθες για λογαριασμό ενός παιδιού πως «έχει μετανιώσει».

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.