«Πώς θα βγουν οι εφημερίες στην Παιδιατρική Κλινική;»

Με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων, με πρώτο αυτό που αφορά την Παιδιατρική Κλινική, πραγματοποιήθηκε σήμερα κινητοποίηση της ΕΙΝΚΥΛ στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας Νίκος Νταφούλης αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την Παιδιατρική Κλινική, καθώς υπηρετούν μόνο δύο γιατροί με αποτέλεσμα να έχει κατατεθεί πρόγραμμα για μόλις μισό μήνα.

Παράλληλα, δεν έχουν γίνει ούτε οι μετακινήσεις γιατρών για την κάλυψη των εφημεριών της συγκεκριμένης Κλινικής, ούτε πρόκειται να γίνουν προσλήψεις.

Το συγκεκριμένο γεγονός επηρεάζει και άλλες κλινικές, όπως την Μαιευτική – Γυναικολογική, καθώς και την Παιδοχειρουργική.

Συνάμα, αναφορά έκανε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Τμήματα του Νοσοκομείου όπως το Ογκολογικό, η Μ.Ε.Θ, το Τ.Ε.Π, το Γαστρεντερολογικό, το Ακτινολογικό και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ ανέδειξε για ακόμη μία φορά το κτιριακό ζήτημα που υπάρχει, όπως και αυτό της λειτουργίας των ανελκυστήρων κλπ.

Πλέον πρόκειται να ληφθούν πρωτοβουλίες από την ΕΙΝΚΥΛ για ενημέρωση των φορέων, ενώ ζητείται συνάντηση με τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ ώστε να λυθεί το πρόβλημα με το πρόγραμμα των εφημεριών της Παιδιατρικής Κλινικής.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου του ΕΙΝΚΥΛ Νίκου Νταφούλη:

Πηγή: Larissanet.gr

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.