Tελευταίο αντίο στον Δημήτρη Βάλλα

Η Λάρισα κι όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος θρηνεί την απώλεια του τελευταίου μεγάλου ρεπόρτερ Δημήτρη Βάλλα. Απεβίωσε χθες σε ηλικία μόλις 62 ετών μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Νίκη και τα δύο τους παιδιά Στέλλα και Γιώργο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος θα ψαλεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στη Λάρισα.

Η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι της larissanet εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του Δημήτρη Βάλλα.

Ένας από τους πιο σπουδαίους ρεπόρτερ όλων των εποχών
Ο Δημήτρης Βάλλας ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους ρεπόρτερ όλων των εποχών έγραψε το περιοδικό ΠΡΟΣΩΠΑ 2018 της larissanet.

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1956. Σπούδασε ιταλική φιλολογία, όμως τον κέρδισε οριστικά η δημοσιογραφία. Συντάκτης της «Ελευθερίας» Λάρισας από το 1986.

Μία ολόκληρη ζωή μάχιμος ρεπόρτερ. Για πολλούς ο εναλλακτικός δημοσιογράφος της Λάρισας. Για όλους ο πραγματικός ρεπόρτερ. Ταξίδευε, διάβαζε, ξεσκόνιζε βιβλία, αρχεία και αναδείκνυε άγνωστες πτυχές πρωταγωνιστών της εποχής. Έψαχνε την είδηση και έγραφε με την ψυχή του. Ήταν η πένα της παλιάς «Ελευθερίας».

Τα ρεπορτάζ του άφησαν εποχή. Τι να πρωτοθυμηθείς! Παρουσίασε την επιχείρηση… «Πάνθηρας» στην Κρανιά, τον …τελευταίο του θρυλικού «Παπανικολή», τις θύμησες ενός λεγεωνάριου, το Λαρισαίο που ανακάλυψε το πρώτο γερμανικό αεροπλάνο που έπεσε στην Ελλάδα φέρνοντας στο φως υλικό από τα συντρίμμια του Μέσερμιθ! Έγραψε για το «μαύρο… χαβιάρι» στον Όλυμπο», ιστορίες με λύκους, χιονισμένες διαδρομές, τον 60χρονο που γκρέμισε το σπίτι του στον Πλατύκαμπο ψάχνοντας έναν αμύθητο θησαυρό κ.ά. Αγόραζε την «Ελευθερία» ο Λαρισαίος τις περασμένες δεκαετίες κι έλεγε: «Τι έγραψε ο Βάλλας σήμερα;».

Τον γνώριζαν όλοι με τον μικρό του όνομα. Στις παρέες ήταν το επίκεντρο με τις αστείρευτες γνώσεις του και το απαράμιλλο χιούμορ του.

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και επί σειρά ετών συνδικαλιστής. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και συμμετείχε σε πολλά συνέδρια της ΠΟΕΣΥ και δημοσιογραφικούς αγώνες. Ήταν ένας ασυμβίβαστος συνδικαλιστής.

Η συνδικαλιστική του αγωνιστική στάση ενόχλησε πολλούς και διώχθηκε γι’ αυτήν. Πικράθηκε από τη στάση της διεύθυνσης και δημοσιογράφων της εφημερίδας που υπηρέτησε μια ολόκληρη ζωή.

Εκτός από κείμενα έγραφε και στίχους που μελοποιήθηκαν κι έγιναν τραγούδια από συμπολίτες μας. Υπήρξε πρόεδρος της ομάδας «Φορτούνα» Κουτσοχέρου.

Δεινός συλλέκτης μικροαντικειμένων και στολών.

Εραστής του ψαρέματος, του κυνηγιού, της ορειβασίας και της φωτογραφίας.

Πραγματικά, ένας από τους πιο σπουδαίους ρεπόρτερ όλων των εποχών.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.