Υπέγραψε συμβόλαιο σταθερού τιμολογίου με εταιρεία ενέργειας, του ήρθε όμως λογαριασμός «φωτιά»

Στα δικαστήρια οδηγεί ένας πολίτης από χωριό της Λάρισας γνωστή εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς όπως καταγγέλλει, ενώ είχε συνάψει μαζί της συμβόλαιο για σταθερή τιμολόγηση, μονομερώς η εταιρεία όχι απλά προχώρησε σε αναπροσαρμογή των όρων, αλλά το έστειλε και λογαριασμό που περιελάβανε και… χρέωση αναπροσαρμογής.

Σύμφωνα με την καταγγελία που ήρθε στο onlarissa.gr, η σύμβαση έγινε στα τέλη του 2018 για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακούς πελάτες, που αφορά στην παροχή ενέργειας σε οικία σε χωριό του δήμου Τεμπών.

Στις 19-4-2021, ο πελάτης υπέβαλε αίτηση για ενεργοποίηση συνδρομής σταθερού τιμολογίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όρους του προγράμματος αυτού, «για όσο χρονικό διάστημα ο πελάτης διατηρεί ενεργή την συνδρομή του σταθερού τιμολογίου, αναστέλλεται η δυνατότητα του προμηθευτή για αναπροσαρμογή των χρεώσεων προμήθειας του προγράμματος που έχει επιλέξει, ο πελάτης, δυνάμει του άρθρου 6.4 των γενικών όρων Προμήθειας Ηλεκτρικού ρεύματος.

Για το διάστημα αυτό, ο πελάτης θα τιμολογείται για το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει, ανεξαρτήτως της διακυμάνσεως του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, του άρθρου 6.4 των γενικών όρων…».

Όμως, στην έκδοση του έναντι λογαριασμού με περίοδο κατανάλωσης από 23-11-2021 έως 23-12-2021, και αντίθετα με την σύμβαση σταθερού τιμολογίου, ο καταγγέλλων έλαβε ειδοποίηση εγγράφως ότι «σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 18 και 30 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, σας ενημερώνουμε ότι από 1-12-2021 τροποποιούνται οι Γενικοί όροι της σύμβασης σας και ιδίως η ρήτρα αναπροσαρμογής των ισχυουσών χρεώσεων, προμήθειας (άρθρο 6 των γενικών σας όρων…».

Έτσι, στον επόμενο λογαριασμό με περίοδο κατανάλωσης 24-12-2021 έως 24-1-2022, σε εφαρμογή της ως άνω μονομερούς τροποποίησης των όρων της σύμβασης, περιελήφθη χρέωση ποσού ως χρέωση αναπροσαρμογής, ενώ συγχρόνως καταγράφηκε και χρέωση το προγράμματος «σταθερής τιμολόγησης».

Ήδη ο πολίτης έχει απευθυνθεί σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Λάρισας προκειμένου να κινηθεί εναντίον της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.