Αλ. Μητρόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: Να μας απασχολήσει η απαξίωση και η αποχή στις Ευρωεκλογές

Κυρίως για τους ομογενείς και τους γηγενείς ψηφοφόρους είπε ο καθηγητής εργατικού δικαίου

Να μας απασχολήσει η αποχή από την κάλπη στις Ευρωεκλογές, ζήτησε μέσω του Ράδιο ΕΝΑ και του Ηλία Κουτσερή ο Αλέξης Μητρόπουλος καθηγητής εργατικού δικαίου, ο οποίος είπε ότι έξι στους 10 Έλληνες δεν πήγαν να ψηφίσουν και ένας στους 25 ομογενείς μας που μπορούσαν να ψηφίσουν, δεν ψήφισαν.
«Αυτό σημαίνει ότι οι ομογενείς πρώτα, γιατί αυτό το φιάσκο της επιστολικής ψήφου, όταν ήταν 3-4.000.000 εν δυνάμει ψηφοφόροι, ενώ δήλωσαν 48.000 και ψήφισαν 32.000, σημαίνει ότι οι ομογενείς μας πρώτα, αλλά και εμείς στην Ελλάδα, έχουμε απαξιώσει παντελώς το πολιτικό προσωπικό», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας για το γηγενές και για το ομογενειακό προσωπικό τέτοια απαξίωση και αυτό πρέπει κυρίως να μας απασχολήσει, πέρα από τις ενδοσκοπήσεις και τις ομφαλοσκοπήσεις, γατί δεν πήγαμε και πήραμε αυτά τα ποσοστά, γιατί οι Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού έχουν απαξιώσει και δεν υπολογίζουν καθόλου το πολιτικό προσωπικό που μας κυβερνά, στο σύνολό του.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι η κυβέρνηση σε 11 μήνες από τις εθνικές εκλογές έχασε το ένα τρίτο των ψηφοφόρων της και από τις ευρωεκλογές του 2019 έχασε πέντε μονάδες, απώλειες που είναι πολύ σημαντικές.
Όσον αφορά στα δύο κόμματα και τις ηγεσίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε πια ότι δεν πείθουν και οι κ.κ. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης πρέπει να σκεφτούν σοβαρά αν θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα.
Για το ενδεχόμενο κοινής πορείας κομμάτων της αντιπολίτευσης με κοινά χαρακτηριστικά, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι αυτό έχει να κάνει με τη διάσωση των ιδίων και του πολιτικού προσωπικού που θα πάρει τις πρωτοβουλίες, αλλά δεν έχει να κάνει με την αλλαγή της στάσης του λαού μας, ούτε με την αλλαγή της καθημερινότητας.

Όπως εξήγησε, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ψήφισαν οι μισοί απ’ ότι 11 μήνες πριν, λόγω της τεκμαρτής φορολόγησης, τα νοικοκυριά ψήφισαν τα μέτρα ης ακρίβειας και κυρίως το υπουργείο που ελέγχει τις τιμές και δεν μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά και τα νοσοκομεία, άρα πρέπει να αλλάξει η καθημερινότητα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι όσοι συστήνουν στον πρωθυπουργό να κάνει αλλαγές προσώπων, δεν τον συμβουλεύουν σωστά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.