Ειδικές εκπομπές για τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Ράδιο Ένα

Ο Σταυρός της Παναγίας Πορταρέας (φωτογραφία john_k.t.s)
Παρακολουθήστε ραδιοφωνικά, τα συγκλονιστικά γεγονότα των Αγίων Παθών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όσο κορυφώνεται το Θείο Δράμα, τόσο εμπλουτίζεται με ειδικές θεματικές εκπομπές για τη Μεγάλη Εβδομάδα, το πρόγραμμα του Ράδιο Ένα 102,5. Έτσι και φέτος, σταδιακά από σήμερα, οι καθημερινές ειδησεογραφικές εκπομπές, δίνουν τη «σκυτάλη» στη μετάδοση πτυχών του Θείου Πάθους και των συγκλονιστικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν και δικαίως χαρακτηρίζονται μεγάλα και θαυμαστά .
Μέσα από συνομιλίες με θεολόγους, εκπαιδευτικούς, ιερείς, ακαδημαϊκούς, ιεροψάλτες, μουσικούς, εκπροσώπους συλλόγων κ.α., που αποδίδουν ο καθένας με τον τρόπο του και από την πλευρά του, το πνεύμα των ημερών, δεν μεταδίδεται μόνο ένας πλούσιος επεξηγηματικός λειτουργικός και υμνογραφικός κύκλος, αλλά γίνεται μια προσπάθεια, που επεκτείνεται στην κατανόηση και σημασία των Παθών του Χριστού. Μέσα απ΄το ραδιοφωνικό πέρασμα της Μ. Εβδομάδας, με τις απαραίτητες συνδέσεις με τους Ιερούς Ναούς του νομού, για τις Θείες λειτουργίες που θα τελούνται, οι ακροατές , θα παρακολουθήσουν το Θείο Δράμα, βιώνοντας με βαθιά κατανυκτική και γεμάτη ανυπέρβλητη δραματικότητα, την κορύφωση που ακολουθεί, τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή , τις πιο φορτισμένες συγκινησιακά ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας .
Παράλληλα, με τη βοήθεια και τη μετάδοση των υπέροχων βυζαντινών ύμνων , των τραγουδιών και λαϊκών θρήνων από την Ελληνική αλλά και από την Αραβική και Εβραϊκή μουσική παράδοση, των ημερών αυτών , θα κατανοήσουμε τα συγκλονιστικά γεγονότα, ακολουθώντας νοερά, τα βήματα του Εσταυρωμένου…
Τη δημοσιογραφική επιμέλεια του προγράμματος, έχει ο Ηλίας Κουτσερής και την τεχνική επιμέλεια ο Ηλίας Ντελής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.