Έτοιμη για συνεργασίες δηλώνει η κίνηση «Μαζί για τον Βόλο»

Σύμφωνα με τον σύμβουλο Ιάσονα Αποστολάκη ο δήμος έχει κάνει ρεκόρ στην ιστορία του Βόλου σε αναθέσεις

Το γεγονός ότι η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» είναι έτοιμη να μπει σε διαδικασία συνεργασιών, ενόψει των δημοτικών εκλογών, δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και μέλος της παράταξης Ιάσων Αποστολάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα των απευθείας αναθέσεων, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει κάνει ρεκόρ στην ιστορία του Βόλου σε αναθέσεις, όταν με διαγωνισμούς θα μπορούσε να πετύχει καλύτερες τιμές.
Όπως είπε, όταν έγινε η ιδρυτική συγκέντρωση της κίνησης στις αρχές του 2017, σκεπτικό των έξι ανεξάρτητων συμβούλων δεν ήταν να είναι ένα πυροτέχνημα που θα μαζεύονται από φιλοδοξία ή από όρεξη για τα δημοτικά πράγματα πέντε μήνες πριν τις εκλογές, να δημιουργούν μια παράταξη, που θα διαλύεται αν δεν πάρει το Δήμο, για να ξαναστηθεί στις επόμενες εκλογές.
«Θέλαμε να είμαστε μια ζωντανή ομάδα 150-200 ανθρώπων που σιγά – σιγά «ζυμώνει» ένα πρόγραμμα και θέλει να βάλει το λιθαράκι της σε απαραίτητες για την πόλη συνεργασίες. Άρα, όποτε και να γινόταν εκλογές, μια μαγιά, ένα υλικό με ήδη 5-6 άξονες προτάσεων για την πόλη τις έχουμε έτοιμες», δήλωσε ο σύμβουλος.

«Η πιο μαύρη, Γκαιμπελίστικη, γκρίζα,
αντιδημοκρατική Δημοτική Αρχή…»

Όπως είπε, με τα δεδομένα της απλής αναλογικής, και να μην υπήρχε ο «Κλεισθένης», έχοντας εντοπίσει «ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πιο μαύρη, Γκαιμπελίστικη, γκρίζα, αντιδημοκρατική και αναποτελεσματική Δημοτική Αρχή που πέρασε από την πόλη, ούτως ή άλλως λέγαμε ότι είναι απαραίτητες οι συνεργασίες. Τώρα ο «Κλεισθένης», θα επιταχύνει τις διαδικασίες και λόγω ημερομηνίας των εκλογών και λόγω απλής αναλογικής».
Σύμφωνα με τον Ιάσων Αποστολάκη, έγιναν αρκετά ανοίγματα με κοινές ανακοινώσεις και δράσεις, κυρίως εντός Δημοτικού Συμβουλίου και με άλλες συλλογικότητες, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και οι ενδεχόμενες συνεργασίες που επιδιώκεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, θα προκύψουν σαν ένας φυσιολογικός γάμος και όχι με το ζόρι συνοικέσιο.
Συμπλήρωσε δε ότι προφανώς έχουν γίνει και γίνονται συζητήσεις με υπαρκτές δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η δημοτική κίνηση θα απευθυνθεί σε άλλες δυνάμεις που θα προκύψουν ή περιμένουν στη γωνία να πάρουν μέρος στο διάλογο που θα γίνει και κυρίως τον κόσμο που είναι ανένταχτος, από τη μεγάλη δεξαμενή του λιμνάζοντος αναξιοποίητου δυναμικού της πόλης, που πρέπει να βρει ένα χώρο να εκφραστεί.

«Πλατύ κοινωνικό σχήμα»

Ο Ι. Αποστολάκης είπε ότι με πολύ μεγάλη χαρά διάβασε την ανακοίνωση του κ. Διαμαντένια, που προέρχεται από έναν εντελώς διαφορετικό χώρο, που μίλησε για ένα πλατύ κοινωνικό σχήμα, ένα σχήμα σύνθεσης, ένα σχήμα στο οποίο όλοι χωρούν, αρκεί να πάρουν θέση απέναντι στη Δημοτική Αρχή και να μην εκφράζουν μόνο μέσω παραπολιτικών αγωνία ότι θα ασχοληθούν με τα δημοτικά.
«Συμφωνώ και προσυπογράφω την ανακοίνωση του κ. Διαμαντένια, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα για ένα πλατύ δημοτικό σχήμα, που θα θυμίζει το ένδοξο παρελθόν της πόλης και μάλιστα ο κ. Διαμαντένιας έχει βγάλει μια ανακοίνωση που μου άρεσε γιατί δεν κρύβεται, ανήκει πολιτικά σε ένα χώρο και με μεγάλη ειλικρίνεια λέει ότι τα δημοτικά πράγματα είναι διαφορετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας τόνισε, ότι η συνεργασία και η αλλαγή που χρειάζεται η πόλη, πρέπει να έχει ένα περιεχόμενο και πρέπει να αλλάξει το αναπτυξιακό, κοινωνικό και πολιτικό υπόδειγμα της πόλης και πάνω στις ιδέες και το πρόγραμμα, θα βρεθεί επικεφαλής και καλό ψηφοδέλτιο που πιστεύουμε ότι θα εκφράζει τη μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Για τις απευθείας αναθέσεις

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε ότι υπάρχει ένα ρεκόρ αναθέσεων στην ιστορία του Βόλου, από τη Δημοτική Αρχή.
Σύμφωνα με τον Ι. Αποστολάκη, οι άξονες των αναθέσεων είναι δύο: Το ηθικό και πολιτικό κομμάτι της υπόθεσης, που μιλάμε για δημιουργία εξαρτήσεων και σχέσεων, μιλάμε δηλαδή για εξαγορά συνειδήσεων και πελατολόγιο στο Δήμο Βόλου με συγκεκριμένους προμηθευτές, αλλά και με τη διαχείριση δημοσίου χρήματος, για την οποία η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο», είναι πολύ αυστηρή και λέμε ότι εάν πηγαίναμε σε σωστές διαγωνιστικές διαδικασίες ο Δήμος Βόλου θα πετύχαινε μπορούσε να πετύχει καλύτερες τιμές.
«Με τις απευθείας αναθέσεις, η εμπειρία έχει δείξει ότι αν τέλει μέσα στα νόμιμα πλαίσια, σπαταλούνται περισσότερα χρήματα και σε εποχές που οι Δήμοι έχουν πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι παλιότερα, θα έπρεπε το τελευταίο Ευρώ να μετράει», ανέφερε.

«Η χειρότερη διαχείριση δημοσίου χρήματος»

Ο σύμβουλος είπε, ότι τη νομιμότητα των αποφάσεων ελέγχουν δύο υπηρεσίες. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σε μια χώρα που είχε πάντα πρόβλημα γραφειοκρατίας και ελέγχων, γίνεται τραγικό λάθος και δεν φαίνεται να διορθώνεται με τον «Κλεισθένη», ανέφερε και εξήγησε ότι η κυβέρνηση, συμφώνησε το 2015, στη διαπραγμάτευση για τα μνημόνια, να καταργηθεί ο προληπτικός έλεγχος των Δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο έλεγχος να γίνεται μόνο κατασταλτικά.
«Το ζήτημα είναι ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, θεωρούμε ότι κάνει πολύ χειρότερη διαχείριση του δημοσίου χρήματος σε μια εποχή που θα έπρεπε να μετράει και το τελευταίο Ευρώ, εμείς λένε όλα να γίνουν, αλλά σε καλύτερες τιμές και όχι με απευθείας αναθέσεις, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με σωστή διαδικασία», ανέφερε ο Ι. Αποστολάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.