Λεωνίδας Μαυρογιάννης για την αποχέτευση Ν. Αγχιάλου: «Καλώς τους κι ας άργησαν»!

Θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια- Τρία χρόνια το έργο ήταν στα συρτάρια

Εδώ και πέντε χρόνια θα έπρεπε να λειτουργεί το αποχετευτικό δίκτυο της Ν. Αγχιάλου, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της Συμμαχίας για τον Βόλο και πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Λεωνίδα Μαυρογιάννη, χρειάστηκαν όμως δέκα όπως τονίζει, μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί και μόλις τις προηγούμενες ημέρες να καταθέτουν αιτήσεις κάτοικοι και επαγγελματίες για τη σύνδεσή τους.

Ο κ. Μαυρογιάννης σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ρίχνει τα βέλη του στην ΔΕΥΑΜΒ και την δημοτική αρχή Μπέου για την μεγάλη αυτή καθυστέρηση και τονίζει ότι η μελέτη του έργου δρομολογήθηκε επί Δήμου Ν. Αγχιάλου, πριν καν η περιοχή ενταχθεί στον καλλικρατικό Δήμο.

Ειδικότερα, ο κ. Μαυρογιάννης αναφέρει χαρακτηριστικά «καλώς τους κι ας άργησαν, λοιπόν! Η λαϊκή αυτή έκφραση ταιριάζει απόλυτα στη Δημοτική Αρχή Μπέου σε σχέση (και) με το αποχετευτικό της Νέας Αγχιάλου. Ένα έργο μείζονος σημασίας για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των Αγχιαλιτών, το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια, χρειάστηκε να περάσουν ΔΕΚΑ γεμάτα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί και να κληθούν επιτέλους, μόλις τις προηγούμενες μέρες, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Νέας Αγχιάλου για τις συνδέσεις.

Επειδή δεν έχουμε όλοι κοντή μνήμη, να θυμίσουμε ότι η μελέτη του έργου αυτού δρομολογήθηκε από την τελευταία Δημοτική Αρχή της Νέας Αγχιάλου, πριν ο Δήμος ενταχθεί στον καλλικρατικό Δήμο Βόλου. Με την ενσωμάτωση της ΔΕΥΑ Ν. Αγχιάλου στην ενιαία ΔΕΥΑΜΒ, η μελέτη συνεχίστηκε, μαζί και  με τις απαραίτητες πλέον τροποποιήσεις, ώστε το αποχετευτικό δίκτυο να συνδεθεί με τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού.

Η μελέτη του έργου όχι μόνο ολοκληρώθηκε στη θητεία της προηγούμενης Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά ήδη τον Μάρτιο του 2014 έγινε και η οριστική παραλαβή της, με την 68/05-03-2014 απόφαση του Δ.Σ. Με την ίδια απόφαση,  η τότε Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ υπέβαλε τη μελέτη του έργου  στο ΕΣΠΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ), προκειμένου να εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης, όπως και πράγματι έγινε.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ανέλαβε τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ η νέα Δημοτική Αρχή Μπέου, οπότε άρχισαν  να μετράνε ‒και γι΄ αυτό το έργο‒ χαμένα χρόνια. Τρία ολόκληρα χρόνια άφησαν τον φάκελο του έργου στα συρτάρια. Και όταν μετά από τρία χρόνια  αποφάσισαν να τον «ξεσκονίσουν», είχε πλέον αλλάξει η νομοθεσία και χρειαζόταν επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης!

Τα αποτελέσματα της ασχετοσύνης, της αδιαφορίας και της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής Μπέου τα βλέπουμε δυστυχώς σήμερα, σε ένα ακόμη σημαντικό έργο.  Ο «αποτελεσματικός δήμαρχος των έργων»  συνεχίζει πάντως να αυτοθαυμάζεται!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.