Ομιλία για τις πρώτες βοήθειες σε έκτακτα φυσικά φαινόμενα στο ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου

Ομιλία για τις πρώτες βοήθειες σε έκτακτα φυσικά φαινόμενα πραγματοποιήθηκε στο  στο ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων)  Νέας Αγχιάλου στις 10/6/2024 από επιστημονικό προσωπικό της 5ης ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου.

 

Η δράση αφορούσε στην πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ωφελούμενων για τις πρώτες βοήθειες σε έκτακτα φυσικά φαινόμενα, τα οποία  οφείλονται στις δυνάμεις της γης αλλά και σε ανθρωπογενή αίτια και  μπορούν  να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες, όπως τραυματισμό αλλά και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η δράση είχε  σκοπό την λήψη προληπτικών μέτρων σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, σεισμού,  πλημμύρας και καύσωνα και τις πρώτες βοήθειας υγείας αλλά και ψυχικής υγείας  έπειτα από κάποιο συμβάν.

Στο ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου εξυπηρετούνται άτομα με κινητικές δυσκολίες, άνοια, κατάθλιψη και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Στα μέλη του παρέχονται εντελώς δωρεάν πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης.

Το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου αποτελεί δομή του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.