Για όσο παλεύεις

Πολύπλοκες οι ανθρώπινες σχέσεις. Είτε με συγγενείς, είτε φιλικές, είτε με τους συναδέλφους, είτε οι πιο στενές με το άλλο φύλο, κάθε μια από αυτές έχει και τη δική της περιπλοκότητα. Όλες ανεξαιρέτως όμως χρειάζονται δυο συστατικά. Την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση. Όχι ότι αν υπάρχουν αυτά σημαίνει και ότι θα διαρκέσουν εσαεί, αλλά σίγουρα βοηθούν.

Οι σχέσεις χρειάζονται συνεχής δουλειά. Χρειάζεται να κάνεις υποχωρήσεις, να δίνεις προσοχή, να παλεύεις καθημερινά γι αυτές. Αυτά και από τις δυο πλευρές, αν το ζητούμενο σε μια σχέση είναι μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή. Είναι καθαρά στο χέρι δυο ανθρώπων για το που θα οδηγήσουν την σχέση τους. Ο καθένας μας, αγαπημένε μου αναγνώστη, γνωρίζει σίγουρα και τον εαυτό του, αλλά και τα χούγια του δικού του ανθρώπου.

Τι του αρέσει, τι τον εκνευρίζει, τι αγαπά, τι απεχθάνεται, ποιες είναι οι αδυναμίες και τα προτερήματα του. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και πολύ για να προσπαθήσει για να τον καταλάβει. Ακόμη και όταν ο άλλος είναι εκτός εαυτού, αν τον ξέρεις καλά σίγουρα μπορείς να βρεις τον τρόπο για να του πεις δυο λόγια, να τον ηρεμήσεις, να βγάλεις στην επιφάνεια και πάλι την καλή πλευρά του εαυτού του. Θέληση να υπάρχει, συνηθίζουν να λένε οι παλαιότεροι, και όλα γίνονται. Και τελευταία, αρχίζω να το πιστεύω ολοένα και περισσότερο. Ένας άνθρωπος που σε αγαπά, που νοιάζεται για σένα, που θέλει να σε βλέπει να χαμογελάς και να περνάς καλά, θα είναι εκεί για σένα, εκτός για τον οποιοδήποτε λόγο του δείξεις ότι δεν θέλεις να μείνει.

Οι σχέσεις αποτελούνται από ανθρώπους ανεξάρτητους, που όμως χρειάζονται και την συνύπαρξη για να μπορούν να ολοκληρωθούν. Πολλές φορές όμως, μέσα στη ρηχή καθημερινότητα, ξεχνάμε, παραμελούμε, αντιδρούμε, μαλώνουμε, εκδικούμαστε. Κάνουμε τεράστια λάθη στις αναμεταξύ μας σχέσεις και δεν είναι ότι το κάνουμε για να δοκιμάσουμε τον άλλον. Ίσως να τον θεωρούμε δεδομένο. Ότι θα δεχθεί ότι και να του πούμε, ότι και να κάνουμε. Δεν είναι όμως έτσι. Ο κάθε ένας από εμάς χρειάζεται να νιώθει όμορφα, αμοιβαία, να μην αμφιβάλει για τον άνθρωπο που έχει απέναντι του. Ποιος δεν θέλει να εισπράττει αγάπη, να μην μπαίνει στη διαδικασία να αναρωτιέται, να συμβιβάζεται και να υποχωρεί; Οι σχέσεις δεν είναι ένα πακέτο που θα λάβουμε με οδηγίες χρήσεως που θα τις ακολουθήσουμε πιστά και θα τα καταφέρουμε να τις φτιάξουμε. Οι σχέσεις έχουν απαιτήσεις. Θέλουν αγάπη και αφοσίωση. Αγάπη που να φωνάζει, τόσο δυνατή που να σε ξυπνά και να σε ταρακουνά όταν κάποια φορά ξεχνιέσαι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.