Τυχεροί που μάθαμε να ζούμε με τη μουσική

Η ζωή μου είναι συνυφασμένη με την μουσική. Πλέον, δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς να έχω στα αυτιά μου να ακούω κάτι, οτιδήποτε. Με χαλαρώνει, μου φτιάχνει την διάθεση, με βοηθά σε πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι, αγαπημένε μου αναγνώστη, πως μάλλον δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Από μικρή είχα δείξει την κλίση μου στην μουσική. Ο θείος Γρηγόρης δεν έχει σταματήσει να με ονομάζει «Ντουκουντά», από τότε που παιδάκι ακόμη ήταν ο τρόπος μου και η λέξη που χρησιμοποιούσα όταν καθόμουν μπροστά στο στερεοφωνικό και απαιτούσα να παίξει μουσική για να χορέψω.

Αμέσως μετά, στο δημοτικό, τα καλοκαίρια μου τα περνούσα ανάμεσα σε δίσκους βινυλίου στο Ράδιο Ένα και κασέτες. Το μόνο που δεν έκανα σε ότι έχει να κάνει με το θέμα μουσική, είναι ότι ποτέ δεν ασχολήθηκα με κάποιο μουσικό όργανο. Δεν το έχω μετανιώσει η αλήθεια είναι, γιατί πιστεύω ότι η μουσική βρίσκεται μέσα μας και έχει τόσες όμορφες και θεραπευτικές ιδιότητες να προσφέρει. Γιατί μη μου πεις ότι αν έχεις να αντιμετωπίσεις μια αγχωτική μέρα και στο ραδιόφωνο ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι αυτομάτως δεν θα ηρεμήσεις. Ή πόσες και πόσες φορές δεν έτυχε να ακούσουμε μια μελωδία και ταυτόχρονα το μυαλό μας να ταξιδέψει, να ξεφύγει. Ή πόσες άλλες φορές έχουμε βγει έξω κι ενώ δεν ήμασταν στα καλύτερα μας βρέθηκε εκείνη η ορχήστρα και μας έκανε να περάσουμε ανεπανάληπτα.

Γι αυτό, όπου κι αν βρισκόμαστε, είτε στο σπίτι και κάνουμε δουλειές, είτε στο γραφείο έχοντας να αντιμετωπίσουμε δεκάδες εργασίες, είτε πάμε για ένα χαλαρό περπάτημα, είτε απολαμβάνουμε το μπάνιο μας, είτε έχουμε νεύρα και δεν ξέρουμε πώς να τα τιθασεύσουμε, νομίζω ότι η μουσική θα είναι ένας μικρός βοηθός είτε για να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια, είτε απλά για να διώξουμε τις άσχημες σκέψεις και το άγχος από μέσα μας. Γιατί, όπως είχε πει και ένας Γερμανός συγγραφέας «Η μουσική ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας».

Γι αυτό μη διστάσεις να ανεβάσεις την ένταση του ραδιοφώνου όταν είσαι στο αυτοκίνητο και ακούσεις το τραγούδι που σου αρέσει, μη διστάσεις ακόμη και να τραγουδήσεις δυνατά όταν έχεις στα αυτιά σου τα ακουστικά και περπατάς στην παραλία, ακόμη κι αν οι υπόλοιποι σε κοιτάξουν λίγο περίεργα. Η μουσική έχει τον μαγικό τρόπο να μαγεύει και πραγματικά θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί όσοι έχουμε τη μουσική μέσα στη καθημερινότητα μας. Γιατί μας βοηθά να ονειρευόμαστε, να γεμίζουμε τη μέρα μας με νότες, στίχους και μελωδίες. Και στο κάτω – κάτω, να σου πω και το άλλο αγαπημένε μου; Γιατί να στεναχωριόμαστε και να χολοσκάμε όταν απλά μπορούμε να τραγουδάμε;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.