Άλλοι 53 μετανάστες εντοπίστηκαν στην Περιστέρα Αλοννήσου

Πενήντα τρεις Σύριοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων παιδιά ηλικίας από 1 έως 6 ετών και 15 γυναίκες, βρέθηκαν εγκαταλειμμένοι από δουλέμπορους σήμερα το πρωί στη βραχονησίδα «Περιστέρα» της Αλοννήσου, οι οποίοι άναψαν φωτιά, για να τους δουν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στη νησίδα.

Οι μετανάστες είχαν ανάψει φωτιά προκειμένου να τους εντοπίσουν κι έγιναν αντιληπτοί από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, με το συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού και Διάσωσης ξεκίνησε επιχείρηση περισυλλογής τους.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλοννήσου, όπου έγινε η καταμέτρηση και η καταγραφή τους και αναμένεται να μεταφερθούν απόψε το βράδυ στο Βόλο με πλοίο της γραμμής, προκειμένου να εξεταστούν από γιατρούς και να μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Σύμφωνα με κατοίκους της Αλοννήσου, από τη φωτιά που άναψαν οι μετανάστες, οι φλόγες ξέφυγαν και απαιτήθηκε η επέμβαση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αλοννήσου, καθώς κάηκε θαμνώδης έκταση έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.