Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης

Ανοιχτά του Αγ. Ιωάννη ρυμουλκήθηκε στην Αμαλιάπολη για επισκευή

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε χθες το απόγευμα φορτηγό πλοίο με Ελληνική σημαία, που έπλεε από Θεσσαλονίκη προς Εύβοια, 8,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγ. Ιωάννη Πηλίου και με συντονισμό του θαλάμου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και του Λιμεναρχείου Βόλου, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στην Αμαλιάπολη, για να γίνουν επισκευές, χωρίς να κινδυνέψει κάποιος από το 11μελές πλήρωμα και χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Το Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε στις 6 χθες το απόγευμα, ότι το φορτηγό πλοίο «Καλυψώ», μήκους 81 μέτρων, με Ελληνική σημαία και πλήρωμα 11 άτομα, παρουσίασε μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο, 8,5 μίλια ανατολικά του Αγ. Ιωάννη.

Αμέσως ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και κινητοποιήθηκαν πλωτά και χερσαία μέσα, ενώ απέπλευσε για το σημείο το ρυμουλκό «Αχιλλέας», που προσέγγισε το πλοίο στις 10 το βράδυ και το ρυμούκλησε στον όρμο της Σούρπης, για να φτάσει στο ναυπηγείο Αμαλιάπολης, προκειμένου να γίνουν επισκευές, για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Ευτυχώς, στο σημείο που έμεινε ακυβέρνητο το πλοίο, δεν υπήρχε θαλασσοταραχή, το πλήρωμα του πλοίου δεν κινδύνεψε και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.