Καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού για φασίζουσα νοοτροπία

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης

Τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού καταγγέλλουν για φασίζουσα νοοτροπία οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Νίκος Τσανής και Δημ. Τσούτσας, με αφορμή το γεγονός ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης παρεμποδίστηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ να παρέμβει, μετά από καταγγελίες για την συμπεριφορά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου και την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την παράταξη, ενώ ο Σύλλογος των εργαζομένων είχε καταθέσει σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου πριν το τέλος του 2015, ο πρόεδρος και η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έθεσαν το θέμα στην ημερήσια διάταξη αλλά ούτε ενημέρωσαν τους δημοτικούς συμβούλους ως όφειλαν.
«Προφανώς προσχεδιασμένα, εφόσον είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για την παρουσία του συλλόγου, με διαδικαστικά τερτίπια, με ύβρεις και προπηλακισμούς προσπάθησαν και επέτυχαν να μην συζητηθεί το θέμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Η Ενωτική Δημοτική Κίνηση αναφέρει ότι για δεύτερη φορά επαναλήφθηκαν σκηνές που προσβάλλουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμο Αλμυρού, όταν ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου «έστειλε τους εργαζόμενους στον αγύριστο», εντεταλμένος σύμβουλός της πλειοψηφίας ζήτησε κλήση της αστυνομίας για να «συλλάβει» τους εργαζόμενους και «νταής» αντιδήμαρχος συνεπικουρούμενος από συμβούλους της πλειοψηφίας επέδειξε για άλλη μια φορά «ψευτοτσαμπουκά». Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» να συζητηθεί το θέμα των εργαζομένων εκτός ημερησίας διάταξης.

«Για πρώτη φορά καταγγέλλεται δήμαρχος και δημοτική αρχή Αλμυρού για την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων και για την συμπεριφορά απέναντι τους. Ενώ την κύρια ευθύνη έχουν οι πρωταγωνιστές τέτοιων φαινομένων, ευθύνη έχουν και δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης που με την σιωπή τους συγκαλύπτουν και «νομιμοποιούν» τέτοιες συμπεριφορές.
Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» επανειλημμένα έχει καταγγείλει δημόσια την φασίζουσα νοοτροπία της δημοτικής αρχής, των απειλών, των ύβρεων, της Γκεμπελικής λασπολογίας, της αλαζονείας της εξουσίας, της τρομοκράτησης και της ισοπέδωσης των αδύναμων, της λογικής του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» όχι μόνο σε βάρος των εργαζομένων αλλά πρώτα και κύρια σε βάρος των δημοτών», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.