Συνελήφθη 69χρονος που έσερνε σκύλο σε αγροτικό στις Μικροθήβες

ΣΚΥΛΟΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αστυνομίας σε καταγγελία γυναίκας για την κτηνωδία άνδρα που έσερνε μέχρι θανάτωσης σκύλο από αγροτικό αυτοκίνητο, χθες το απόγευμα στον κόμβο Μικροθηβών.
Αφού έγινε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είναι ένας 69χρονος, η Αστυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψή του και παραπέμπεται για βασανισμό και θανάτωση σκύλου.
Χθες το απόγευμα ο δράστης, κινούνταν με το αγροτικό του αυτοκίνητο στον κόμβο Μικροθηβών σέρνοντας έναν σκύλο, που έγινε αντιληπτός από διερχόμενη οδηγό, και δεν σταμάτησε αφού τον κόρναρε. Τελικά ο οδηγός αναγκάστηκε να σταματήσει όταν δύο άνδρες κατάφεραν με το όχημα τους μόλις είδαν τι συμβαίνει να του κλείσουν τον δρόμο.
«Ο οδηγός κατέβηκε εξαγριωμένος από το όχημα και άρχιζε να βρίζει ενοχλημένος εκείνους που τον σταμάτησαν – ειδικά την γυναίκα – αλλά και το σκυλί του, που ήταν ήδη νεκρό, ενώ συνεχώς φώναζε ότι «φταίει το κωλόσκυλο που έπεσε από την καρότσα» αν και σύμφωνα με την γυναίκα μάρτυρα, το ζώο το είχε δεμένο με μια τριχιά εκτός της καρότσας», ανέφερε το www.zoosos.gr.
Πριν φτάσει στο σημείο η Αστυνομία ο δράστης έλυσε το σχοινί από το σώμα του σκύλου και πέταξε το πτώμα σε παρακείμενο χαντάκι, αμέσως ανέβηκε στο αγροτικό του και έφυγε.

Άμεση εξιχνίαση
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα, εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, περίπτωση βασανισμού και θανάτωσης σκύλου που έγινε χθες στον Αλμυρό και συνελήφθη σήμερα το πρωί στην πόλη, ένας 69χρονος Έλληνας, ως δράστης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες Πέμπτη το βράδυ, υποβλήθηκε σχετική καταγγελία στις αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης βασάνιζε σκύλο, σέρνοντάς τον στο δρόμο με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τη θανάτωσή του.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Φυλάκιση και πρόστιμο
Η Αστυνομία τονίζει ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.